10 tehnici NLP pentru a cultiva autocompasiunea

249

În antrenamentul NLP, vorbim adesea despre compasiune, dar cum rămâne cu autocompasiunea? Îmi place să creez tehnici NLP, așa că mi-am propus o provocare să creez 10 dintre ele în 10 minute.

Am observat  că uneori ne este mai ușor să fim compasivi față de ceilalți decât să avem compasiune față de noi înșine.

Acest lucru are ca rezultat subiecte complexe de (auto)coaching, cum ar fi:

  • Regret
  • Vinovăţie
  • Perfecţionism
  • Respect de sine scăzut (care este un marker al Inteligenței Emoționale, EQ.)
  • Probleme de stima de sine
  • Lipsa dragostei de sine
  • Nu mă simt suficient de bine
  • Sentimente de inferioritate

Iată 10 tehnici NLP pentru a cultiva autocompasiunea, uneori elemente amestecate ale celei mai recente științe a psihologiei pozitive.

1. Priveste-te prin ochii altcuiva

Pune-ți conștientizarea în pielea cuiva care te iubește și privește-te prin ochii lui. Fii această persoană, vezi ce vede această persoană, auzi ceea ce aude și simte ceea ce simte. Și din acest spațiu, oferă-ți compasiune. Ce ai învățat despre tine, privindu-te din perspectiva altcuiva?

2. Disocierea de tine însuți

Imaginează-ți că te poți vedea pe un ecran de film oferind compasiune altcuiva. Ce anume ai spus? Cum i-ai arătat compasiune acestei persoane? Care a fost raționamentul sau gândirea pe care ai folosit-o? Ce i-ai invatat? Aceasta ar trebui să alimenteze o serie de idei despre cum poți avea autocompasiune.

3 Folosirea unui mentor pentru a vă învăța compasiunea

Pe baza celor 2 tehnici NLP de mai sus, poți vizualiza o hologramă a unui mentor în fața ta? Cum ar arăta acest mentor? Cum ar suna? Cum te-ar face asta să te simți? Poți să spui unde simți asta în corpul tău și să sporești acel sentiment făcându-l mai intens?

4. Asocierea într-un moment pozitiv din trecut

Gândeste-te la o perioadă în care ai reușit să iti oferi compasiune. Plutește înapoi în timp și intră în pielea ta la tinerete. Ce ai văzut, auzit și simțit? Cultiva acest sentiment de autocompasiune.

5. Vânează lucrurile bune

Când te gândești la motivul  pentru  lipsa ta de autocompasiune, te uiți la toate lucrurile rele pe care le-ai făcut. Ce s-ar întâmpla dacă te-ai concentra strict pe lucrurile bune pe care le-ai făcut în acea situație?

6. Viitorul mai bun. Partea 1

Ce vrei să spui în mod concret despre tine în momentul prezent peste 15 ani? Și cum ar fi dacă ai fi mai întreg, mai înțelept, mai plin de compasiune față de tine și de ceilalți în viitor? Și au trecut 15 ani! Privind în urmă, cum ai vrea să te comporti tu din momentul prezent? Sa gandesti? Să simti?

7. Viitorul mai bun Partea 2

Ce s-ar întâmpla dacă ai duce mintea în viitor și ai păși în timp peste 15 ani? Ai vedea ceea ce ai vedea, ai auzi ceea ce ai auzi și ai simți ceea ce ai simți? Și din acest loc, observa-te la vârsta pe care o ai astăzi. Și din acest loc, spune-ți eului tău mai tânăr ce trebuie să știe despre autocompasiune și compasiune. Oferă-i prezentului tău compasiunea din viitor.

8. Gestatia sinelui mai tânăr – Creșterea

Imaginează-ți că îți vezi  eul de 7 ani în fața ta. Esti nevinovat, înveți, încerci să trăiești viața în cel mai bun mod în care știi. În învățarea ta, ai făcut greșeli continuu; la urma urmei ai fost un copil. Imagineaza-ti că îi oferi tânărului din tine compasiune de sine. Poți să dai această autocompasiune vorbind cu tine însuți, să vizualizezi o lumină în creștere, să vezi cuvinte plutitoare de compasiune care se îndreaptă către sinele tău mai tânăr etc. Apoi crește încet sinele mai tânăr până la vârsta pe care o ai acum când acel sine mai tânăr se integrează cu corpul tău. .

9. 10 minute zilnic

Scrie 10 minute pe zi in jurnalul tau despre trei lucruri care au mers bine astăzi și de ce.

10. Extinderea filmului

Imaginează-ți că vezi un film cu tine în tine în momentul sau contextul în care simți o lipsă de autocompasiune. Continuați să redai filmul până la 1 zi mai târziu, 1 săptămână mai târziu, 1 lună mai târziu, 1 an mai târziu, 5 ani mai târziu etc.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close