9 pasi care sa te ajute in dezvoltarea ta personala cu succes

201

9 pasi care sa te ajute in dezvoltarea ta personala

 1. Începe prin a afla ce abilități de dezvoltare personală trebuie să iti dezvolti Nu are sens să înveți cum să scrii cod dacă nu intenționați să fiți programator sau să ridici greutatidacă nu intenționezi sa evii halterofil. Acestea pot fi hobby-uri, dar dezvoltarea personală înseamnă mai mult dezvoltarea abilităților pentru a-ți atinge obiectivele personale. Așa că este bine să-ți iei ceva timp pentru a reflecta.
 2. Dezvolta o gândire antreprenorială. Toată lumea poate beneficia de asta indiferent dacă ești sau nu unul. De ce? Pentru că antreprenorii sunt inovatori, buni la planificare si atingere de rezultate și pricepuți să-i convingă pe alții să accepte viziunea sau visul lor.In plus tind să fie adaptabili la tot felul de situații.
 3. Dezvolta o mentalitate de creștere. Dacă avem o „mentalitate fixă”, s-ar putea să ne ferim de provocările care ne-ar putea ajuta să creștem. Dar acest lucru poate fi problematic, deoarece teama noastră de a face greșeli ne poate determina să evităm provocările și experiențe noi – experiențe care ne-ar ajuta să creștem, să ne îmbunătățim în moduri importante și să ne creăm viața pe care o dorim.
 4. Dezvoltați-vă mecanismul de auto-liniștire . Nivelurile ridicate de stres nu sunt numai dăunătoare pentru sănătatea și bunăstarea noastră, ci ne pot împiedica să urmărim și să ne atingem în mod eficient obiectivele de auto-dezvoltare. Învățând tehnici de relaxare eficiente și de lungă durată, corpul și minte va fi mai echipata pentru a face față provocărilor inevitabile care apar cand incepi sa te dezvolti .
 5. Dezvolta rezilienta. Reziliența este acea abilitate super-importantă care te ajută să revii rapid după ce ai fost doborât. Aceasta este una dintre cele mai importante abilități pentru succes, deoarece niciunul dintre noi nu va realiza nimic dacă nu continuăm să încercăm atunci când eșuăm. Putem construi reziliența prin îmbunătățirea abilităților precum reglarea emoțiilor, atenția și gandirea pozitiva.
 6. Dezvolta o busola a valorilor personale . Nu este întotdeauna ușor să trăim după valorile noastre fundamentale. Dar când trecem prin viață fără să ne urmăm valorile personale, ne putem pierde cu ușurință. Ne putem „trezi” brusc și ne dăm seama că nu suntem cine vrem să fim sau unde vrem să fim. Acesta este motivul pentru care este atât de important să rămânem în concordanță cu valorile noastre personale.
  Definiți-vă valorile personale, astfel încât să știți ce acțiuni sunt aliniate cu acele valori.
 7. Creați un plan de dezvoltare personală. Un plan bun de dezvoltare personală ia în considerare toți acești factori – CE, CUM, DE CE și CÂND. Și se concentrează pe obiective pe termen lung. Deci intreaba-te:
  Ce aptitudini vreau sa dezvolt?
  Cum?
  De ce ?
  Când?
  Un plan pe 10 ani pentru a stabili cum veți atinge aceste obiective poate fi de folos.
 8. Înregistrează-ți progresul către dezvoltarea personală. Urmărirea progresului nostru pe măsură ce ne îndreptăm spre obiectivele noastre de dezvoltare personală este cheia pentru a ne asigura că suntem pe drumul cel bun. Verificându-ne frecvent cu noi înșine, putem identifica lucruri cărora trebuie să le acordăm mai multă atenție. Drept urmare, putem face progrese mai bune spre dezvoltarea noastră personală.
 9. Continuă să te dezvolți în moduri noi. Știința este clară: cu cât ne dezvoltăm mai multe, cu atât setul de abilități este mai larg și cu atât mai mult succes avem . Așa că încercați să învățați niște abilități emoționale noi sau faceți niște activități pentru a vă dezvolta noi abilități. S-ar putea să înveți ceva care sa îți schimbe viața.

Tu ai un plan de dezvoltare personala ?
Daca ai nevoie de ghidare poti beneficia de pachetul de 3 sesuni consuktanta gratuit.
Programeaza-te acum la cristina.beica57@gmail.com sau telefonic la 00 40 745 204 177 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close