Acordarea chakrelor cu ajutorul sunetelor si frecventelor

203

Practica vindecării cu sunet pentru chakre este denumită „acordarea chakrelor”.

Ajută la vindecarea corpului și a minții și la însuflețirea centrilor energetici.

Toate chakrele pot fi reglate în timpul unei sesiuni de meditație de vindecare a sunetului/vibrații sau un singur centru de chakră poate fi concentrat dacă o anumită problemă legată de acel centru trebuie curățată sau echilibrată.

Fiecare chakră are o vibrație specifică, un sunet primordial și o notă muzicală cheie asociată cu ea. Ascultarea acestor vibrații sonore vindecătoare va ajuta la eliberarea oricărei energii care cauzează un blocaj sau dezechilibru în chakre.

Putem deschide o anumită chakră concentrându-ne atenția (cu intenție pură) asupra locației chakrei și repetând sunetul asociat sau mantra cu voce tare, sau folosind oricare dintre Afirmațiile Chakrei. De asemenea, este benefic să vizualizați culoarea asociată cu fiecare chakră pe măsură ce le acordați cu sunetul.

Muladhara Chakra, rădăcină
La baza coloanei vertebrale se afla chakra rădăcinii. Culoarea este roșie și sunetul este „LAM”. Conceptele asociate cu chakra rădăcină sunt împământarea, originile și supraviețuirea. Ca sursă de susținere a vieții, este conectată la glanda suprarenală care produce adrenalina și noradrenalina, controlându-ne comportamentul în modul de supraviețuire.

Chakra Svadhisthana, sacră
În regiunea pelviană, chakra sacră se odihnește în Sushumna Nadi. Culoarea este portocalie și sunetul „VAM”. Chakra sacră se asociază cu creativitatea, sexualitatea, abundența și respectul de sine. Deseori este denumită Chakra sexuală, deoarece se conectează cu toate organele de reproducere, cum ar fi ovarele și testiculele. Astfel, hormonii legați sunt estrogenul și testosteronul.

Chakra Manipura, plexul solar
Chiar deasupra buricului și sub diafragmă trăiește chakra plexului solar. Culoarea este galbenă și sunetul este „RAM”. Aici este determinarea noastră si curajul . Focul pe care îl simțim în interior și focul care digeră mâncarea. Deci, hormonul conectat este insulina secretată de pancreas.

Anahata Chakra, centrul inimii
Chakra inimii se găsește în centrul pieptului. Culoarea este verde și sunetul este „YAM”. Sursa de virtuți precum compasiunea, iertarea și conștientizarea. Capacitatea de a simți iubire necondiționată, divină. Funcțiile sale sunt legate de glanda timus care produce Timozină și Timopoetină I și II.

Vishuddha Chakra, gât
Chakra gâtului este în centrul gâtului. Culoarea este albastru deschis și sunetul este „HAM”. Conceptele asociate cu chakra gâtului sunt adevărul, predarea și expresia. Hormonii asociați sunt hormonii glandei tiroide tiroxina și triiodotironina.

Ajna Chakra, al treilea ochi
În spatele centrului sprâncenelor dintre ochi se află chakra al treilea ochi în centrul creierului. Culoarea este violet sau indigo, iar sunetul este „OM”. Conceptele asociate cu chakra al treilea ochi includ intuiția, înțelepciunea și uniunea. Hormonii asociați din glanda pineală sunt serotonina, melatonina și DMT.

Sahasrara Chakra, Coroana
Deasupra vârfului capului se află chakra coroanei. Această chakră depășește reprezentările de culoare, sunet sau fizice, deoarece este conexiunea cu cea mai înaltă sursă. Dacă vrei să-ți imaginezi ceva poți folosi culoarea alb sau argintiu. Chakra coroanei reprezintă iluminarea, vastitatea și cunoașterea nelimitată. Toată meditația ridică energiile până la această chakră pentru trezirea completă a Kundalini.

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close