Ayurveda in ajutorul planetei cu energie slaba in harta natala

16

In functie de pozitionarea unei planete in propria diagrama , aceasta poate da rezultate favorabile sau mai putin favorabile pentru nativ . Asta se intampla in cazul in care intre guvernatorul casei respective si planeta asezata in acea casa exista o incompatibilitate( ca si intre oameni) si ea devine debilitata .

In acest caz vorbim despre acea planeta ca fiind slabita/fara putere in acea casa.

Ayurveda , sora spirituala a astrologiei vine in ajutor cu anumite remedii din plante ci condimente care pot fi utilizate ca remedii pentru energiile slabe pe care planeta respectiva le confera nativului.

Soare debilitat Energia solară este crescută prin luarea de ierburi picante și aprinse, cum ar fi piper cayenne, piper negru, ghimbir uscat, piper lung, cardamom, șofran, dafin și scorțișoară, Mai exita si o formula ayurvedică Trikatu. Calamus este cel mai bun pentru partea sattvică a energiei solare din minte. Uleiurile aromatice și parfumurile cu esenta /miros de camfor,De asemeni scorțișoară, eucalipt, șofran – sunt cele mai calde și stimulatoare uleiuri.

Luna debilitata : Ierburile bune pentru Lună sunt ierburi d tonice, cum ar fi ulm , rădăcină , Shatavari, , bala și rehmannia luate în special în decocturile de lapte. Parfumul florilor albe precum iasomia, gardenia, lotusul și crinul este bun, la fel ca uleiul de lemn de santal. Acestea pot fi aplicate la inima sau acolo unde este al treilea ochi.

Marte debilitat . Majoritatea condimentelor care sunt bune pentru Soare funcționează bine pentru Marte (cum ar fi scorțișoara, șofranul, cayenne sau piperul negru), dar combinate cu tonice precum ginseng, astragalus,ashwagandha sau smirnă. Turmericul, usturoiul, ceapa și asafetida pot fi foarte bune (în special formula ayurvedică Hingashatak). Când Marte este puternic, totuși, avem nevoie de ierburi amare precum aloe, gențiană și echinacea.

Mercur debilitat Ierburile bune pentru Mercur sunt gotu kola, bhringaraj (eucalipt), floarea pasiunii, betonia, jatamansi, zizyphus, mușețelul, menta și salvie. Busuioc,
în special busuiocul sfânt (tulsi) este specific pentru Mercur (Vishnu). Uleiurile și aromele bune sunt menta, verdeața, eucalipt, cedru, cimbru și salvie, care limpezesc și deschid

mintea. Cu toate acestea, ar trebui să fie echilibrate cu uleiuri care calmează mintea, cum ar fi lemnul de santal, plumeria (frangipani) și lotusul.

Jupiter debilitat Energia lui Jupiter este crescută de ierburi tonice precum ashwagandha, bala, lemn dulce, ginseng și astragalus, în special atunci când sunt luate în decocturi de lapte, cu ghee (unt clarifiat ) sau jeleuri de plante. Alimentele bune pentru creșterea energiei lui Jupiter sunt nucile precum migdalele, nucile, caju și semințele de susan și uleiurile precum ghee, susan și migdale.

Venus debilitat Venusului îi plac toate florile și parfumurile dulci: trandafir, șofran, iasomie, lotus, crin și iris. Alte ierburi bune sunt tonice precum shatavari, amalaki, aloe
gel, rehmannia dang gui și zmeură roșie.

Saturn debilitat Ierburile bune pentru un Saturn slab sunt smirna, tămâia, guggul, ashwagandha, shilajit, haritaki – ierburi care întăresc oasele și promovează vindecarea.
Formula ayurvedică Triphala este specifică pentru Saturn, deoarece curăță toate deșeurile și, de asemenea, tonifică țesuturile profunde.
Aromele bune pentru Saturn sunt lemnul de santal, tămâia, cedru și ienupăr.

Rahu debilitat Rahu are o forță foarte subtilă și nu poate fi tratată la un nivel exterior simplu. Aromele pentru curățarea psihicului pot fi de ajutor precum camfor, dafin, salvie, eucalipt la fel ca parfumurile calmante precum lemnul de santal, lotusul și tămâia. Calamus este cea mai bună plantă pentru Rahu.

Ketu debilitat Ketu, ca și Rahu, este subtil. Ierburile pentru a crește percepția, cum ar fi salvie, calamus, dafin, ghimbir sălbatic și ienupăr pot fi utile. Uleiuri aromatice penetrante precum camfor,cedrul, smirna și tămâia pot fi bune.

Pentru programari consultatii Ayurvedice personalizate intrati aici sau descarcati ebookul : Introducere in Magia Vindecatoare a Stiintei Vietii Ayurveda cu anexa remedii de aici

Cu sanatate infinita!

Cristina Beica Vyas

Dharma Coach @Soul Mentor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *