Câteva gânduri despre cultivarea feminitatii

132

Ce înseamnă să-ți îmbrățișezi energia feminină? Pentru a înțelege cu adevărat, trebuie să privești în interior. Exploreaza ceea ce iti oferă energie. Ce te inspiră? Traiesti viata la maxim? Acest proces de reflecție este important nu numai pentru a te înțelege mai bine, ci și pentru a conduce cu încredere și putere. Pentru mine, îmbrățișarea energiei mele feminine înseamnă să știu cine sunt și să nu trăiesc pentru a-i mulțumi pe altcineva, să găsesc ceea ce îmi place cu adevărat să fac și să-l manifest la maxim potențial, fără a avea ritineri.

Ce este energia feminină și prin ce este diferită de energia masculină?

Energia feminină curge liber și nu este legată de reguli; nu este restrictiva și nu respectă normele sociale. Sentimentul intuitiv și creativitatea sunt obișnuite, împreună cu faptul că sunt colaborative și expresive.

Energia masculină este în mod obișnuit văzută ca opusul  energiei feminine; există o predictibilitate și o rigiditate,  ordinea, împreună cu gândirea logică și a fi competitiv. Potrivit Silviei Salow de la Thrive Global, „O altă modalitate de a privi energia masculină este  cunoaștere, în timp ce femininul este a știi. Stințele sunt statice, cu dimensiuni precise și design exact. În timp ce cunoașterea se schimbă pentru totdeauna. Nu este un nivel de cunoștințe care trebuie atins pentru că odată ajuns acolo, deschide noi posibilități și, astfel, te inspiră să crești mai departe.”

Iată principalele moduri prin care puteți începe să vă îmbrățișați energia feminină:

Energia feminină nu ar trebui să se ciocnească cu energia masculină. Ambele energii ar trebui să fie valorificate în fiecare individ: alegeți cea care funcționează cel mai bine pentru dvs., păstrând în același timp un echilibru între cele două. Nu este vorba despre a purta o etichetă stereotipă pentru bărbați sau femei, este ceea ce te face mai încrezător în tine.

Nu-ți fie frică să-ți spui părerea. Ca femeie, ai o voce. Aveți opinii și idei valide și merită să fie ascultate. Nu lăsați negativi, urătorii sau trolii să vă descurajeze să vă exprimați părerea.

Fii deschisa pentru a primi! Cere ajutor sau sprijin. Este frumos să fii independenta,  dar ultraindependenta este la fel de toxica.Onorează-te cu daruri; a te rasfata este un cadou in sine. Este important să reții că și tu meriți ceva special din când în când.

Exprima-te prin mijloace creative. Nu te gândi prea mult, doar urmărește ceea ce simți în mod natural în acest moment. Acest lucru poate lua forma scrisului, picturii, muzicii, unui proiect de bricolaj, programare pe computer, gătit, coacere, tuns etc. Indiferent de desfacerea pe care o alegeți pentru a vă exprima creativitatea, este valabilă pentru a-ti îmbrățișa energia feminină.

Îmbrățișează-ți sexualitatea! Ei spun că genul este performativ; nu mai încerca să fii o versiune patriarhală a unei femei ideale. Renunță la standardele arhaice ale societății și fii cea mai bună și cea mai autentică versiune a ta. Femeile nu ar trebui să se potrivească cu o matriță unică.

Fii mândra că ești femeie! Nu trăi pentru validarea bărbaților.

Du te intr-o comunitate de femei cu gânduri similare. Petrece timp cu femeile care te dezvoltă, poate într-un club de carte sau într-un grup de alergare (sau o organizație nonprofit care sprijină tinerele.)

Conectați-vă cu natura sau cu elementele naturale: apă (înmuiere într-o baie fierbinte), foc (aprindeți lumânări parfumate sau priviți un focar), vântul (plimbare afară) și pământ (gradinărit sau înconjurați mediul cu plante de interior).

Femeia este ceva care trebuie sărbătorit și prețuit. Este o experiență minunată. Ar trebui să arătăm mai multă apreciere pentru sexul nostru, mai degrabă decât să ne ferim de ceea ce ne face unici. Încorporând aceste activități în viața ta, sper să eliberezi energia feminină care a fost în interiorul tău în tot acest timp!

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close