Cele 8 avatare ale Zeitei Lakhsmi

245


Lakshmi are 8 forme primare. Aceste 8 forme sunt personificate ca Ashta Lakshmi (Ashtalakshmi). Aceste opt forme sunt după cum urmează:

Dhanya Lakshmi: Dhanya înseamnă cereale. Lakshmi este zeița recoltei și Devi care binecuvântează cu abundență și succes în recoltă. Recoltarea este o perioadă de abundență după o perioadă lungă de răbdare și îngrijire la câmpuri. Aceasta simbolizează recolta interioară, că, cu răbdare și perseverență, obținem abundența Bucuriei interioare prin binecuvântarea lui Dhanya Lakshmi.
Adi Lakshmi: Lakshmi locuiește cu Domnul Narayana în Vaikuntha, sălașul Domnului Narayana. Ea este cunoscută ca Rama, ceea ce înseamnă a aduce fericire omenirii. Ea este cunoscută și sub numele de Indira (care deține lotus sau puritate). În această formă, Lakshmi este văzut în mod normal slujind lui Shri Narayana. Domnul Narayana este omniprezent. Adi Lakshmi sau Rama Lakshmi care îl slujește pe Shri Narayana este un simbol al servirii ei a întregii creații. Adi Lakshmi și Narayana nu sunt două entități diferite, ci una singură. Lakshmi este Shakti. Lakshmi este Puterea Narayanei.
Dhairya Lakshmi: Această formă a lui Lakshmi oferă avantajul curajului și puterii infinite. Cei care sunt în ton cu puterea interioară infinită, sunt întotdeauna alesi să aibă victorie. Cu răbdare extraordinară și stabilitate interioară succesul este posibil.
Gaja Lakshmi: În cartea sfântă a lui Shrimad Bhagavata este explicată în detaliu povestea baterii Oceanului de lapte de către zei și demoni, sau mai pe scurt batalia dintre bine si rau . Inteleptul Vyasa scrie că Lakshmi a ieșit din ocean în timpul agitației oceanului (Samudra Manthan). Așa că este cunoscută ca fiica oceanului. Ea a ieșit din ocean așezată pe un lotus înflorit și având, de asemenea, flori de lotus în ambele mâini, cu doi elefanți lângă ei ținând vase frumoase.
Santan Lakshmi: În viața de familie, copiii sunt cea mai mare comoară. Cei care se închină la această formă specială de Shri Lakshmi, cunoscută sub numele de Santan Lakshmi, sunt dăruiți cu harul mamei Lakshmi și au bogăție sub forma unor copii cu sănătate bună și viață lungă.
Vijay Lakshmi: Vijay este victoria. Vijay este să obțină succes în toate întreprinderile și în toate fațetele diferite ale vieții. Vijay este să cucerească natura inferioară. Prin urmare, cei, cu harul mamei Vijay Lakshmi, au biruință peste tot, în orice moment, în toate condițiile.
Dhana Lakshmi: Dhana este bogăție. Bogăția vine sub mai multe forme: natură, dragoste, pace, sănătate, prosperitate, noroc, virtuți, familie, hrană, pământ, apă, putere voinței, intelect, caracter etc. Cu harul mamei Dhana Lakshmi vom obține toate acestea în abundenţă.
Vidya Lakshmi: Vidya este educație. Seninătatea, Regularitatea, Absența deșertăciunii, Sinceritatea, Simplitatea, Unirea cu Sinele , Calmul , Adaptabilitatea, Smerenia, Tenacitatea, Integritatea, Noblețea, Caritatea, Generozitatea și Puritatea sunt o parte din calitățile absorbite printr-o educație adecvată, care ne pot oferi nemurire.

Zeita Lakshmi are doar cateva temple inchinate special pentru ea , acestea sunt :


Chattarpur Mandir1.

Chattarpur Mandir este situat la o distanță de aproximativ 4 km de faimosul Qutab Minar din zona Mehrauli din Delhi. Este un monument frumos care este construit atât în stilul arhitecturii sud-indiene, cât și în nordul Indiei.

2.Templul Chaurashi

Templul Chaurashi este situat la Bhramour, care este la 65 de kilometri de Valea Chamba, în statul Himachal Pradesh. Templele principale ale lui Lakshmi Devi, Ganesh și Manimahesh și Nar Singh sunt numite temple Chaurashi.

3.Templul Maha Laxmi

Templul Mahalakshmi din Mumbai este unul dintre cele mai vechi altare din oraș. Este situat pe B. Desai Road la Breach Candy din Mumbai, este printre cele mai vizitate temple ale orașului. Templul este renumit pentru istoria sa exclusivă și devotament.

4.Templul de Aur Sripuram

Templul de aur din Sripuram este un parc spiritual situat la poalele unei mici șiruri de dealuri verzi într-un loc cunoscut sub numele de „Malaikodi” din orașul Vellore din Tamil Nadu. Templul se află la capătul sudic al orașului Vellore, în orașul Tirumalaikodi. Thirumalaikodi este la aproximativ 8 km de Vellore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close