Cele Doua Noduri Lunare In Astrologia Vedica

191

Binecuvantari dragilor ! In acest articol descriu detaliat cele doua noduri lunare, Rahu si Ketu. Totul a pornit de la povestea mitologică a lui Samudra Manthan când Demonul Swarbhanu, reprezentat ca un șarpe, și-a schimbat aspectul pentru a bea Nectar (Amrita nemuririi), iar apoi i-a fost tăiat capul de către Dumnezeu. Deci capul a devenit Rahu și coada a devenit Ketu.

 Rahu este un nemulțumit întrupat, așa că poate minți, înșela, trăda încrederea, pentru a-și atinge obiectivele.

Deoarece are o natură Maya-vi (iluzorie), reprezintă gânduri negative, confuzie și amăgire. Acolo unde există confuzie se pune, în consecință, problema comiterii de greșeli în acel domeniu al vieții.

Când acele greșeli iau un mod mai jucăuș, le numim cu totul o experiență de învățare, când iau o formă mai gravă suntem chemați să plătim un preț mai mare. Natura sa la acest nivel inferior acoperă toate punctele negative ale părții întunecate a psihicului uman.

Ketu reprezintă competența pe care am perfecționat-o într-o serie de încarnări. Prin urmare, ne vine ușor în viața prezentă.

Acesta este motivul pentru care există, întotdeauna, un fel de pasiune și de magie. Și este importanta  poziția lui  Ketu într-o diagramă. De aici, se poate vorbi de o astfel de arie a vietii  în diagrama ta, unde se află  blocajele si frustrarea și, de asemenea, unde ești cel mai vulnerabil.

Ketu este Nodul Sud al Lunii. Principalele simboluri asociate cu Ketu sunt: ​​un steag montat pe un stâlp, un buzdugan, o săgeată și zvastica.

Dacă Rahu este planeta dorințelor lumești, Ketu este planeta spiritualității, a concentrării intense și a percepției profunde. Cu toate acestea, Ketu reprezintă inerția, care rezistă schimbării din cauza atașamentelor puternice față de trecut.

Ketu poate determina oamenii să acționeze într-o manieră pervertită, nerezonabilă, deoarece obiectivele lui Ketu sunt complexe și, probabil, ascunse. În plus, Ketu conectează haosul, dezordinea, surprizele și ciudățenia.

Pentru că este și planeta conștientizării intuitive și a unor astfel de stări care nu au percepție rațională. O persoană puternic influențată de Ketu se simte întotdeauna conectată la o forță superioară. Și această îndrumare divină îi trezește facultățile intuitive.

Ketu lucrează la principii superioare și inferioare. Pentru că nu are un corp fizic, preia energiile semnului pe care este plasat sau planetele asociate cu acesta. Puteți verifica poziția lui Ketu în propria diagramă și puteți vedea ce aspecte necunoscute ale lui Ketu vă rezervă.

Ketu guvernează tot felul de cunoștințe ezoterice, cum ar fi magia, ocultismul, alchimia, hipnotismul și telepatia. Reprezintă psihologii, cititori de cărți de tarot, regresiile  în viața trecută și alte profesii similare.

Iraționalitatea, uluitoare, maiestuoasă și neregulată, tot ceea ce este atribuit celui de-al șaselea simț este de fapt legat de Ketu.

Iraționalitatea lui Ketu poate face o persoană să se transforme într-o persoană fără milă precum Hitler. Aici rolul său era de a tortura soldații inamici în numele războiului și patriotismului. De asemenea, poate da o mare placere față de magia neagră și alte practici oculte nesănătoase.

Ketu este semnificatorul oricărui astfel de loc sau structură care are atașat un mister.

Semnele natale cu Ketu în casa a 8-a și a 10-a astfel de oameni au o înclinație puternică fie să învețe despre lumea secretă, fie munca lor este legată de lumea misterioasă.

Un Ketu slab duce la pierderi monetare și, de asemenea, la deteriorarea posibilităților de muncă. Pierderea averii tatălui și a soțului este un indiciu clar al unui Ketu nefavorabil.

Boli precum infecțiile tractului urinar sau durerile articulare se datorează efectelor adverse ale unui Ketu nefavorabil.

Ketu reprezintă descendența masculină. Prin urmare, dacă Ketu este afectat, fie nu dă niciun copil de sex masculin sau probleme legate de ei.

Inconștiența atașată cu Ketu poate da naștere la frici, suspiciuni, superstiții, sadism și alte tărâmuri întunecate. De asemenea, fenomenul fantomelor, care nu sunt altele decât corpurile eterice care plutesc în jurul locurilor de care au fost odată atașate în încarnarea lor umană.

Un Ketu puternic în astrologia vedica dă înțelepciune interioară. poate ridica mintea la o stare în care cineva are acces la secretele legate de funcționarea Creației.

Nivelul superior Ketu poartă toate calitățile bune ale lui Jupiter, cum ar fi prosperitatea, averea, armonia, etica, înțelepciunea interioară, creativitatea și binefacerea spirituală.

În consecință, aici oferă rezultatele karmelor bune din viețile trecute.

Într-un alt aspect, Ketu face indivizi ca Maica Tereza, care credea doar în serviciul dezinteresat.

Într-un astfel de caz, Ketu are o legătură profundă cu Jupiter.

Deci, dacă aveți un Ketu puternic sau un aspect benefic pe Ketu, atunci acesta va acționa ca un Jupiter puternic cu obiective mai înalte.

Mai mult, astfel de oameni lucrează, cu siguranță, dezinteresat, fără interes pentru câștigurile materiale.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close