Chakra Swadhisthana ,legatura ei cu prosperitatea si abundenta si 2 metode simple de activare

762

Se stie ca in corpul uman exista 7 centri energetici denumite si cele 7 Chakre.

Atunci cand una din aceste chakre este blocata putem experimEnta blocaje in anumite arii ale vietii care coresPund acelor chakre.

Una din chakrele raspunzatoare de abundenata si prosperitate este Chakra a doua , Swadishthana – Chakra Sacrala. Aceasta este responsabila si cu sexualitatea si exprimarea emotiilor .Blocajul acestei chakre poate da si probleme de fertililitate, impotenta, frigiditate la femei, blocarea energiei sexuale care este de fapt creatia, endometrioza , etc.

Semnificația lui Swadhisthana – Chakra Sacrala


„Swadhisthana” este denumirea in sanscrită a celei de-a doua Chakre și corespunde pelvisului și regiunii genitale a corpului fizic. Swadhisthana este legată în principal de energia emoțională și sexuală. Acesta este spațiul conectat la sentimente profunde și entuziasm creativ, precum și la securitatea emoțională. Energia chakrei sacrale ne permite să întâlnim energia schimbării și creșterii.

Swadhisthana chakra este legată de problemele legate de capacitatea noastră de a accepta alți oameni și de a fi deschis la noi experiențe în viață. Este vorba despre sentimentul nostru de abundență și bunăstare generală și, de asemenea, despre plăcere și senzualitate.

Chakra sacrala reprezintă elementul apei și de aceea este conectată la natura curgătoare și schimbătoare a emoțiilor noastre și la natura activă și receptivă a sexualității noastre. Ne ajută să ne conectăm cu ceilalți prin dorință, senzație și mișcare. Această chakră ne permite să experimentăm profunzimea sentimentelor, plăcerea fizică și împlinirea și ne oferă capacitatea de a accepta schimbarea în numeroasele sale forme.

Când chakra sacrală este clară și deschisă, sentimentul curge mai liber și cineva este capabil să-și exprime sentimentele fără a fi supraemoțional. Pasiunea și intimitatea vin mai natural. Energia chakrei sacrale excesive poate duce la devenirea prea emoțională și poate provoca atașamente nesănătoase față de oameni sau sexualitate.

Când chakra sacrală este închisă sau blocată, atunci cineva devine lipsit de emoții și detașat de ceilalți, iar sentimentele sunt reprimate.

Cum să trezești Swadhisthana Chakra?
Înainte de a încerca să treziți/activați chakra Swadhisthana, este bine să pregătiți corpul făcând asane sau posturi yoghine care au efect direct asupra trezirii Swadhisthanei.

Vizualizarea tantrică ezoterică și închinarea chakrei
În Kundalini tantra, fiecare chakră este descrisă ezoteric ca o floare cu multe petale. Fiecare chakră are, de asemenea, multe alte aspecte, cum ar fi Bija Mantra (mantra cu litera semințe a chakrei), litere pe fiecare petală, zeitatea prezidentă, zeitatea legată de element și multe alte aspecte.

În tradiția tantrică, fiecare chakră este vizualizată și închinarea este oferită fiecărei părți a chakrei folosind mantre și mudre de mână. Acest lucru trebuie învățat de la maestrul kundalini calificat.


În tantra, Swadhisthana este descrisă ezoteric ca o floare cu 6 petale. Petalele sunt de culoare vermilion sau roșu-portocaliu. Pe petale se găsesc literele sanscrite – Bam, Bham, Mam, Yam, Ram și Lam scrise în culoarea fulgerului.

Swadhisthana Chakra – Plexul Sacral

În interiorul pericarpului se află o regiune albă a Varunei, zeitatea pentru elementul de apă. Este ca o lună în formă de semilună. Acolo, așezat pe un crocodil este litera sămânță a chakrei Vam. În interiorul Bindu-ului mantrei semințelor este Lord Hari, de culoare albastră, îmbrăcat în haine galbene și inconjurat de patru soldati.

În interiorul lotusului se află un alt lotus roșu în care stă zeitatea care prezidează Swadhisthana. Se numește Rakini. Rakini este de culoare albastră și ține în cele patru brațe – o suliță, un lotus, o tobă și un topor de luptă ascuțit. Ea are în aspectul feroce ochi roșii și colți proiectați.

Există diverse tradiții tantrice pentru a vizualiza chakra și a oferi venerare fiecărui element prezent în chakră. Aceste practici trebuie învățate de la un maestru tantric calificat. Se transmite doar de la Guru la discipol într-o atmosferă sacră.

În unele tradiții, închinarea este oferită doar literelor prezente pe petalele chakrei (Bam, Bham, Mam, Yam, Ram și Lam în acest caz) și zeității principale asociate cu chakra pentru a trezi Chakra Swadhisthana. De asemenea, diferite tradiții pot venera diferite zeități.

Mantrele și mudrele de mână pentru închinare trebuie să fie învățate de la un maestru adecvat care a fost inițiat printr-o descendență și care depășește scopul acestui articol.

Urmatoarele 2 metode se pot practica individual:

1.Respiratie prin Chakră
O altă modalitate ușoară de a trezi chakra Swadhisthana este să respiri prin chakră.

Stați în orice poziție meditativă cu coloana vertebrală dreapta . Respirați normal. Atrageți-vă atenția asupra locației chakrei (vârful inferior al coloanei vertebrale sau rădăcina organelor genitale). Respirați lent și adânc și imaginați-vă că inspirați prin chakra Swadhisthana și apoi expirați încet prin ea. Continuați acest proces timp de 5 până la 10 minute. Când respirăm pe nări, simțim că aerul intră și iese. În același mod, vizualizați și imaginați-vă că aerul intră prin chakră și iese prin chakră. Aceasta este doar o vizualizare. Acest proces ajută la îndepărtarea multor blocaje și la trezirea chakrei Swadhisthana.

2.Cantarea Mantrei Vam și concentrarea asupra chakrei
Un alt mod de a trezi chakra Swadhisthana este să vă concentrați asupra locației chakrei și să cântați mantra silabei semințe a chakrei Swadhisthana, care este – Vam. Stați în orice postură meditativă confortabilă, cu coloana vertebrală dreapta . Cântați mental Mantra Bija Vam foarte încet și cu deplină conștientizare. Continuați intonarea și concentrarea asupra chakrei atâta timp cât vă simțiți confortabil. Se poate începe de la 5 minute și se poate merge până la 1 oră din această practică.

Mai sus sunt enumerate doar câteva dintre metodele standard folosite pentru a trezi chakra Swadhisthana . Metodele pot varia în funcție de tradiție și descendență și pot include utilizarea de mantre, frecvențe de sunet, mudre de mână și alte practici yoga și meditative. Selectați metodele care vă convin cel mai mult.

Namaste!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close