Clasificările zodiilor în astrologia vedică

Astrologia vedica are mai multe clasificari pentru cele 12 semne astrologice. Guna este denumirea folosita in vedas ( cartile cunoasterii in sanscrita ) si care se refera la oricare din calitatile si caractersitica PRAKRITI : Sattva, Rajas, sau Tamas.

Din punct de vedere spiritual fiecare caracetstica imprima nativului anumite calitati sau defecte :

Tamasik — dezechilibru, tulburare, haos, anxietate, impur, distructiv, amăgire, negativ, plictisitor sau inactiv, apatie, inerție sau letargie, violent, vicios, ignorant

Rajas — pasiune, activitate, nici bine, nici rău , egocentrism, egoist, individualizant, condus, mișcat, dinamic

Saatvik or Sattwa — echilibru, armonie, bunătate, puritate, universalizare, holistic, constructiv, creativ, clădire, atitudine pozitivă, luminos, seninătate, ființă, pașnic, virtuos

In fiecare nativ exista cel putin 2 moduri , adica o persoana poate fi Satwica si Tamasica , sau Tamasica si Satvika. Acestea se pot vedea doar studiind harta natala . De asemeni gunele se schimba pe parcursul unei zile, putem incepe ziua Rajasic si sa o terminam Satvik.

Semne Tamasik – Fecioară, Scorpion, Capricorn, Vărsător

Semne Rajasik – Berbec, Taur, Gemeni, Balanță

Semne Sattwik – Rac, Leu, Săgetător, Pești

Planetele Tamasik – Marte, Saturn, Nodurile (Rahu și Ketu)

Planetele Rajasik – Mercur, Venus

Planetele Sattwik – Soare, Lună, Jupiter

Persoanele in modul Rajasik sunt cele care au nevoie cel mai mult de ghidare astrologica periodica. Si celelalte zodii pot cere ghidare astrologica in momentele in care isi doresc claritate .

Daca vrei sa inveti sa te cunosti mai bine poti cumpara cartea Arta Magca a predictiilor inastroligia vedica in care te introduc in astrologia indiana si afli cum iti poti interpreta propria harta natala .

Comenzi la cristina.beica57@gmail.com sau aici :https://www.facebook.com/Astrovedicharts/photos/587330256262285

Namaste!

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close