Cum te ajuta astrologia indiana sa iti gasesc Misiunea personala (Dharma)

453

Am decis de astazi sa incep o serie de articole legate de casele astrologice in astrologia indiana si semnificatia fiecarei case .

Casele pot fi impartite in 4 ca si semnfiicatie , dupa cum urmeaza :

  1. casele dharmice ( Misiunea personala )
  2. Casele Artha ( mijloacele de trai sau cariera , activități și resurse care permit cuiva să isi implineasca misiunea personala )
  3. Kama (plăcere, senzualitate, împlinire emoțională)
  4. Moksha ( eliberare, auto-realizare ).

Prima parte va acoperi casele dharmice 1, 5 și 9. Dharma este, în principiu, scopul personal sau misiunea personala cu care ne-am reincarnat in aceasta existenta

Dharma este conectată la elementul foc, la fel ca și casele naturale 1, 5 și 9 ale zodiacului. Prima casă este Berbecul, a cincea casă este Leul și a noua casă este Săgetătorul. Acestea trei din triplicitatea focului. Focul se poate traduce prin pasiune- ceea ce te motivează sa mergi mai departe, iti da curajul, determinarea si motivul pentru care orice obstacole apar in viata sa continui.

Casa I
Se refera la ascendent și energia astrala la momentul nasterii .. În funcție de momentul nașterii tale, concentrarea asupra diferitelor aspecte ale vieții tale poate avea un rezultat diferit. De aceea este esențial să cunoaștem ora exactă a nașterii. Câteva minute îți pot schimba ascendentul și focalizarea se va schimba. Momentul în care ai tras prima respirație este ora oficială a nașterii. Este casa numelui și a faimei. Dacă ai multe planete în prima casă, este probabil să fii sau să devii celebru într-o formă sau alta.

Prima casă este începutul vieții și cum am venit în această lume. Arată dacă nașterea ta a fost dificilă sau ușoară. Este casa sinelui în contrast cu casa a 7-a . Această casă arată aspectul tău fizic și constituția ta, precum și sănătatea ta fizică. Planetele implicate în această casă arată constituția ta ayurvedică (Vata, Pitta, Kapha). Când vine vorba de părțile corpului, prima casă reprezintă capul și creierul. Prima casă este una dintre stalpii realizarii de Sine . Dacă stâlpii sunt puternici, ești o personalitate puternică.

Casa a 5-a
Este casa creativității și a creației și, prin urmare, si casa copiilor. Reprezintă toate formele de creativitate, cum ar fi arta, dansul și scrisul. Prin urmare, talentele poate fi văzute din această casă. Este, de asemenea, casa iubirii pe care o simțim față de familia și prietenii noștri și reprezintă si ce iubim. Casa a cincea reprezintă cunoașterea și inteligența noastră. Spiritualitatea sau religiozitatea sunt sunt și ele reprezentate de această casă. Este casa consilierilor ,trainerilor, ghizilor , psihologilor, terapeutilor , astrologilor. Dacă a cincea ta casă este puternică, ajuti prin ceea ce faci si alti oameni .

Jocurile de noroc și loteriile sunt asociate și cu casa a cincea. Este casa divertismentului, a distracției și a performanței. Datorită conexiunii sale cu casa a noua (este a noua din a noua), casa a cincea arată faptele tale bune din viața trecută și karma. Arată talentele pe care le-ai adus din viața trecută în această viață datorită karmei tale bune. Acesta este motivul pentru care are o legătură cu spiritualitatea și, prin urmare, este una dintre casele dharmei. Fiind a doua casă din casa a patra, arată averea mamei tale sau banii pe care îi primești din imobiliare. Partea corpului care este reprezentată de casa a cincea este inima, coloana vertebrală și abdomenul.

Casa a 9-a
A noua casă este cea mai evoluată dintre cele trei case Dharma, deoarece reprezintă spiritualitatea în forma sa cea mai pură. Reprezintă studii superioare, noroc și avere și felul în care te simți cu privire la spiritualitate. Dacă urmați sau nu o credință spirituală, se vede din această casă. Reprezintă tatăl tău, călătoriile pe distanțe lungi (spre deosebire de a treia casă a călătoriei pe distanțe scurte), templele și mănăstirile. Casa a noua reprezintă nu numai învățăturile spirituale scrise, ci și învățăturile spirituale prin cuvântul rostit(mantrele, afirmatiile, dialogul interior, cum iti vorbesti si ce exprimi prin puterea cuvantului )

Credinta se refera nu doar la o anumita religie , ci și credințele noastre în general și catre ceea ce suntem devotați ( poate fi familie, munca, religia ). Tatăl nostru este văzut prin această casă, pentru că casa a noua reprezintă călăuzire, iar în mod normal tatăl nostru este prima persoană din viața noastră, care ne învață și ne îndrumă. Învățământul superior este asociat și cu această casă și, prin urmare, reprezintă colegii și universități. Călătoriile pe distanțe lungi sunt văzute și aici, deoarece călătoriile pe distanțe lungi de multe ori ne învață despre diferite aspecte ale vieții și atunci când decidem să călătorim pe distanțe lungi, crestem personal prin aceste experiente . Când vine vorba de părțile corpului, a noua casă reprezintă șoldurile și coapsele tale.

Tu ce planete ai in casele Dharmice ?

Namaste !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close