De unde vin dorintele?

174

Dintr-o perspectivă budistă, dorințele tale sunt un rezultat al ego-ului.

Ele sunt, de asemenea, greu de evitat, deoarece se spune că există în al 5-lea din cele 31 de planuri ale existenței. 

Se întâmplă că existăm în planul dorinței. Dacă te gândești la asta, lumea noastră este doar despre dorință. Vrem să fim fericiți, vrem prietenie, companie, securitate și siguranță. Vrem să fim sănătoși și ne dorim plăcere și lucruri materiale.

Scopul final al budistului este să gestioneze aceste dorințe și să încerce să le evite. Dorința poate duce și duce la suferință. Totuși, se spune că a trăi înseamnă a suferi. Asta nu înseamnă că suferim tot timpul, dar adesea ne provocăm propria suferință prin dorință.

Într-un domeniu mai larg, un psiholog poate fi nevoit să vă pună multe întrebări pentru a răspunde la o astfel de întrebare cu adevărat valida.

Răspunsul lui Freud la dorință poate părea o prostie pentru unii, dar este o lectură interesantă, la fel ca și alții care i-au urmărit munca și au scris despre astfel de subiecte.

Dorința în teorie: in lucrarile lui Freud, Lacan, Derrida.

Ne dorim multe lucruri din multe motive. Un om însetat va dori apă. Un bărbat ranit va dori fie pace, fie va alege să transmită comportamentul prin acte violente. Acestea fiind spuse, nu este întotdeauna o cauză simplă cu propagarea unui singur efect. Adesea poate să semene cu un copac cu multe ramuri.

Genetica, chimia creierului, experiența, în special copilăria timpurie, toate joacă un rol în ceea ce formează cele mai profunde dorințe ale noastre.

Ne gândim adesea la personalitățile noastre ca fiind statice. Este adevărat că avem o fundație care ne face ceea ce suntem. Cu timpul însă, ne schimbăm. Aceasta se bazează pe experiență. Deci, de fapt, nivelurile superioare ale personalității noastre sunt dinamice. Nu sunt aceeași persoană care eram acum 20 de ani.

Este un subiect foarte interesant. Dorința este o forță motrice în ceea ce suntem și ceea ce facem ca societate.

In acelasi timp, dorinta ne face sa simtim ca avem un motiv de a trai.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close