Despre vaci, pantofi si libertate

252

A fost dureros si inuman sa vad puiul de vitel legat de țăruș cu o frânghie mică în grajdul ashramului. Frânghia era atât de scurtă încât vițelul nu se putea mișca cu adevărat.

S-a dovedit că ceea ce mi s-a părut inuman a fost important pentru supraviețuirea vițelului. Cu o franghie lunga își pot încurca picioarele sau gâtul , fracturându-și membrele sau sugrumndu-se. Chiar vacile și taurii adulți pot avea aceeași soartă atunci când franghia este prea lungă. Fermierii spun spun că vitele sunt adesea agitate și stresate atunci când sunt legate de o frânghie lungă, deoarece aceasta nu oferă nici libertate completă, nici robie totală.

Metaforic in acest articol este vorba despre utilitatea, necesitatea și puterea constrângerilor din viața noastră.

Urăm constrângerile așa cum urâm abonamentele la telefonie , curent , gaze. Nimeni nu le vrea. Ne imaginam ce frumos ar fi sa facem doar ceea ce ne dorește inima. IN viata insa e cu totul alta poveste . Ca sa ajungi sa mirosi florile flori adevărate avem nevoie de polen de albine si de fluruturi si poate chiar de spini trandafirilor. Florile adevarate infloresc si care cresc din pamant impotriva impotriva rezistentei pe care acesta po opune.

Când ne imaginăm o viață ideală ne imaginăm una în care nu există provocări , dificultati , conflicte sau constrângeri. O astfel de viață poate duce sau nu la eliberare, dar cu siguranță va duce la depresie.

Toată creșterea personala se oprește în absența rezistenței. Creierul devine plictisit când nu există constrângeri. De-a lungul evoluției noastre, de fiecare dată când am făcut o descoperire în orice domeniu, a fost pentru că am fost afectați de o constrângere.

Vrem libertate deplină. De exprimare, acțiune și gândire. Dar, libertatea are vreun sens în absența opusului ei?

Imaginați-vă că mâncați o pizza vegetariana cu un strat de sos savuros de rosii proaspete, ardei gras crocant ,măsline și bucăți de ananas uneori picante și suculente ținute împreună de o mozzarella care se topește in gura . Presupunand că îți place ananasul ce s-ar intampla daca toate celelalte toppinguri ar fi îndepărtate și ți s-ar servi o pizza doar cu ananas tăiat cubulețe? Nu va fi deloc la fel. De fapt, s-ar putea chiar să-l găsești respingător.

Diferitele constrângeri din viața noastră, cele mai multe dintre lucrurile de care vrem să ne ferim sunt ca diverse topping-uri de pe pizza . Ele adaugă contrastul, varietatea și gustul atât de necesar. În ziua în care încetați să vedeți restricțiile și constrângerile noastre drept obstacole nedorite și, în schimb, le veți îmbrățișa ca oportunități de a dobândi înțelepciune și transformare, veți evolua (spiritual și emoțional) într-un ritm mult rapid.

Cum ar fi ca data viitoare când întâlnești pe cineva care nu este de acord cu tine sau cibeva care cineva încearcă să-ți taie aripile, sa iti amintesti ca este acolo cu un motiv ?

O poveste a inteleptului Mulla Nasrudin catre prietentul sau :

„Tocmai am avut un vis minunat aseară”, a spus Mulla.
„Despre ce v a fost acest vis ?” a spus prietenul.
„Ei bine, am visat că am murit și am plecat în rai. Când am ajuns acolo, am văzut o cameră imensă plină cu pantofi de toate formele și mărimile. L-am întrebat pe înger: „Pentru ce este această cameră?” Îngerul a răspuns: „Aceștia sunt toți pantofii oamenilor care se plâng prea mult în viața lor. Ei sunt acum în rai, dar nu pot fi fericiți pentru că acum picioarele lor sunt puțin mai mari și pantofii nu li se mai potrivesc.”

Apoi îngerul mi-a arătat o altă cameră plină cu pantofi. Aceștia erau pantofii oamenilor care învățaseră să se mulțumească cu ceea ce aveau în viață. Erau fericiți și în pace.”
„Si tu in ce camera ai ajuns?” a întrebat prietenul lui Mulla.
Nasrudin cu un zambet larg raspunde: „Eram desculț!”

Aceeasi pereche de pantofi nu se potrivește tuturor. O singură mărime de pantfi nici măcar nu se potrivește pentru o persoană pentru toata viata .

Prezența constrângerilor indică înclinația și potențialul tău de a crește. Pentru că atunci când creșterea se oprește, mărimea pantofului tău nu va mai fi o constrângere.

Tu ai cui pantofi ii porti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close