Experienta mea cu Ayurveda Detox planul de tratament

475

Pentru ca o parte din cei cu care interactionez zilnic ma intreaba despre expeienta unui Detox Panchakarma pe care l-am urmat in iiunie 2022 in jaiour India am decis sa public aici ce contine in mare acest plan.

Despre cum am ajuns acolo am scris aici :

Dupa calatoria de 3 ore de la aeroport am ajuns in Jaipur . Dupa ce ne-am cazat la Ikaki Resi9dence ( o vila superba apartinand unei familii descendenti din printii Indiei ) am fost preluati cu masina si condusi la Clinica Chakrapani (aici gasesti video de prezentare ) .

Dr Lakshmi ( nimic nu e intamplator nu-i asa:) ne-a invitat pentru primul pas care inseamna

Consultanta personala si analiza tipului corporal pe vaza celor 3 Doshe ( despre care am scris si aici ).

Intrucat am fost insotita de partenerul meu caruia ii multumesc ca acceptat sa experiementeze acest Detox , am primit plan personalizat (diferit) .

Din analiza hartii natale stiam ca Dosha primordiala este Vata Dosha , ceea ce este asociata si cu #anxietatea si o minte hiperactiva ( maimuta =mintea mea agitata ) ,.Practic am trecut la pasul urmator primind Terapii Panchakarma personalizate.

Standard TERAPIA PANCHAKARMA Procedurile Panchakarma sunt proceduri de detoxifiere, care sunt personalizate conform constitutiei individuale. Panchakarma se poate face pe o perioadă de 8 până la 30 de zile.
Dupa consultatie personala si analiza tipului corporal, potrivit am primit fiecare Lista procedurilor care urmeaza a fi administrate in urmatoarele 9 zile si sfaturi despre plante potrivite
dietă, stil de viață, etc .
Terapia Panchakarma urmărește o detoxifiere profundă și întinerire.actionand in profunzime asupra trinitatii minte-corp-spirit si in special asupra celulelor ,ceea ce are ca rezultat îmbunătățire remarcabilă în domeniul fizic , amplificand sănătate mentală si creand o stare de bine si pace interioara .

Astfel, întregul Tratamentul Panchakarma este benefic atat pentru cei cu afectiuni medicale existente dar si pentru persoane sănătoase .
Panchakarma include 5 tratamente în principal („Pancha” = 5 & „Karma” înseamnă tratamente sau acțiuni).

Acestea sunt:
purgație, vomă, clismă uleioasă, clismă decoct,medicație nazală.

Tratamentul este selectat conform afecțiunilor pacientului, Prakriti / tipul de corp, anotimp și multe alti factori.
Ele sunt o curățare profunda ajungand la cauza principală a problemei prin eliminarea reziduurilor
toxici adânci
(Ama) din organism, restabilindu-se astfel echilibrul celor 3 dosha(despre care am scris aici .


Mai usor de inteles : așa cum o bucată de cârpă trebuie spălată bine înainte de fi supusa vopsirii ( reintinerii, schimbarii, etc ) asa si organismul trebuie purificat pentru îmbunătățirea absorbției a acelor plante medicinale și terapii de întinerire ayurvedică..

Aveam asadar planul pentru cele 9 zile de tratament ( despre care voi scrie in articolul urmator. , ne-am luat la revedere de la Dr Lakshmi , cea care, cu blandete, empatie si intelegere avea sa ne fie alaturi cu o dedicatie si o implicare desosebita.

Daca vrei sa fii la curent aboneaza-te la newsletter AICI si la canalul de youtube pentru mai multe informatii despre aceste subiect si alte materiale de spiritualitate, india si transformare .

Namaste !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close