Femininul întunecat

124

Femeile au fost asociate cu întunericul încă de la începutul timpurilor. În mit și religie ele erau cele care stăpâneau noaptea și luna. Figuri puternice și libere precum Kali, Lilith, Innana, Lakshmi, Oya sau Isis. Dar undeva pe parcurs, întunericul a devenit ceva de temut și evitat. Ceva pe care anii de patriarhat ne-a învățat să-l înăbușim. Furia, sexualitatea, tristețea, creativitatea au început să aibă o conotație negativă, în favoarea unei feminități unilaterale care trebuia să coincidă cu acceptarea, pasivitatea, bunătatea și supunerea completă față de bărbat. Umbra versus lumina. Prostituată și Madonna.

Deși mulți îl identifică ca fiind încă o modalitate de a seduce bărbații, rădăcinile sale sunt strâns legate de un fel de feminism care vrea să se elibereze de dictaturile impuse de societatea patriarhală, încurajând femeile să-și recupereze energia întunecată. În articolele lor, creatorii folosesc adesea cuvinte precum libertate, plăcere, seducție, adevăr și intuiție, dar despre ce vorbesc cu adevărat? Ei vorbesc despre lăsarea celor mai profunde sentimente, inconștientul, traume, nevoi, frici și dorințe să apară, oferindu-le femeilor șansa de a explora o latură pe care o uită adesea sau sunt forțate să o țină sub control. Eliberarea energiei feminine întunecate poate fi un prim pas în trecerea de la „victimă” la agent al schimbării, devenind cineva care își poate revendica dorințele și nevoile de orice natură ar fi acestea.

Și iată de ce, energia feminină întunecată este de fapt părțile  cele mai nefiltrate și neprogramate ale noastre. Este un proces de dezînvățare. Atingerea energiei tale feminine întunecate te conectează la a renunța la a fi o fată drăguță, a păstra granițele din acest loc al iubirii de sine și a fi doar în această energie ca regina, pentru că te iubești profund. Din acel spațiu, ajungi să iubești și să apreciezi orice altceva. Cu energia feminină întunecată, de multe ori oamenii cred că tot ce trebuie sa facă este să poarte ruj negru și roșu, dar mi-am dat jos masca, nu mai simt nevoia să fac performanță, sa port o masca. Sunt doar eu.

Eu cred în acea energie care curge pe deplin prin corpul tău. Și din acel spațiu, ceea ce  este energia ușoară, feminină. Ajungi să fii în energia luminoasă, feminină atunci când nu există nicio grijă în corpul tău. Dar  pentru asta, trebuie să-i dai voie Întunericului să se manifeste.

Modelele de la care ne inspiram le includ pe Alexa Demie, Lily Rose Depp, Monica Bellucci, Angelina Jolie, Rihanna și Megan Fox, chiar și la nivel estetic, pentru că feminismul „noir” se exprimă nu numai prin sentimente și atitudine, ci și prin frumusețe. Îți amintești de zilele fetelor rele ale lui Jolie din anii 1990 sau de look-urile lui Demie în Euphoria sau pe profilul ei de Instagram? Undă verde până la chignons sever, cozi rebele, păr gros, ondulat și seducător, lac de unghii roșu și negru și parfumuri învăluitoare precum Dior Hypnotic Poison care amestecă vanilie, trandafir, migdale, caise, lemn de santal și multe alte note complexe. Machiajul se concentrează pe buzele îndrăznețe cu nuanțe închise de ruj, de la roșu la prune la negru și ochi de sirenă, cel mai recent truc de machiaj viral al TikTok care te invită să-ți eliberezi femeia întunecată interioară și promite să seduci pe oricine doar privind, la fel ca mitologia jumătate femeie, jumătate pește- o Sirena!

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close