Indraznesti sa fi Feminina?

190

Ca orice lucru în viață, puterea energiei noastre feminine a fost mult timp subestimată sau respinsă. Văzute ca fiind supraemoționale, prea blânde, prea instinctive am fost încurajațe să valorificăm și să prețuim doar energia mai masculină din noi – logică, concentrată, motivată, protectoare.

Și această energie își are locul ei. Una nu este mai bună decât cealaltă și avem nevoie de un echilibru al ambelor energii divine pentru a trăi o viață puternică, instinctivă. Dar într-o lume puternic părtinitoare către calitățile masculine, mulțe dintre noi ne luptăm să ne găsim  puterea feminină sacră, să ne  valorificam  potențialul și să-i recunoaștem cu adevărat putere. Avem nevoie de masculin și de feminin pentru orice. Unul nu este mai bun decât celălalt. Ceea ce a fost dezechilibrat de mii de ani, totuși, este accentul nostru excesiv pe calitățile masculinului ca ceea ce este bun, corect și valoros.

Considerată ca slabă și moale, o barieră în calea succesului, energia feminină este lăsată deoparte pentru energia masculină axată pe rezultate, atât acasă cât și la locul de muncă. Se pierde atât de mult în hiper-masculin! Ne împingem până la epuizare pentru că suntem atât de concentrați pe rezultate; ne concentrăm pe dominație și competiție, pierderea oportunităților de colaborare; operăm singuri pentru că credem că împărțirea sarcinii ne face slabi; și punem productivitatea peste calitatea vieții. După ce am abandonat frumusețea puterii noastre feminine, ajungem prea repede fără resurse. Purtăm burnout ca pe o insignă de onoare.

Ce s-ar întâmpla  dacă am rescrie narațiunea energiei noastre feminine ca fiind  ceva profund hrănitor, cu granițe puternice, infuzat cu înțelepciune străveche și o intuiție dominatoare? Am putea vedea atunci că puterea nu trebuie sa  fie la masculin. Energia feminină este intuiția noastră naturală, energia noastră iubitoare, receptivă, echilibrată emoțional. Se simte moale și hrănitor, se simte ușor  curgător, nu este energia ocupată, intensă și activă a masculinului – este energia mai lentă, a ființei, în care ne predăm, ne lăsăm, avem încredere și ne lăsăm ghidați după cum ne simțim.

 Viață lentă, iubire de sine, meditație, reflecție, ritual și rutină, învățarea ciclurilor lunare, stabilirea limitelor, găsirea echilibrului, comunicarea, compasiunea – toate aceste lucruri nu numai că captează esența energiei feminine, dar sunt și modul în care poți accesează-l.

Avem cicluri, la fel ca Luna. Uneori simțim o energie ridicată și plini de viață, iar uneori simțim că trebuie să încetinim, chiar să hibernăm uneori și să ne ascundem puțin de lume în timp ce ne odihnim și ne reîncărcăm. Onorând acest flux și reflux, învățăm să ne sincronizăm în mod natural cu energia noastră feminină.

Un prim și important pas este să aduci în obiceiurile tale zilnice o legătură intenționată cu intuiția ta.

Rachel Rossito sugerează dezvoltarea unui ritual de dimineață special conceput pentru a vă ajuta să vă accesați femininul sacru. Un element cheie este capacitatea de a fi receptiv. Luați un moment dimineața la pământ și conectați-vă cu voi înșivă, pentru a intra într-o stare receptivă în care ajungeți să vă ascultați inima și toată înțelepciunea naturii din jurul vostru. Găsesc că, începându-ți ziua din acel loc… te poți deplasa prin lume mai deliberat, mai intenționat și cu mai multe resurse din interior.

Modalități simple de reconectare

Spații sacre: creează un spațiu acasă unde poți medita și reflecta. Creaza un altar, doar o lumânare, un cristal sau o imagine va fi de folos.

Stabileste intenții: Jurnalul în fiecare zi, dimineața, chiar dacă este un singur rând, stabilește-ți doar intenția de a-ți asculta femininul sacru și de a-l cunoaște.

Fii linistita: stai cu o cana de ceai de plante timp de aproximativ 20 de minute. „Ceaiul este un aliat incredibil pentru trezirea spiritului, împământarea corpului și pentru a te întoarce acasă”, spune Rossito.

Respirați profund: Începe  încet, aproximativ cinci minute dacă practici respirația simplă.

Conectează-te cu alții: împărtășește acest proces de descoperire cu un prieten. Trimiteti-va mesaje unul altuia după ce v-ați terminat antrenamentul de dimineață.

 Legile atracției și puterea ritualului

Înțelegerea modului în care mentalitatea noastră pozitivă și ritualurile frumoase de auto-dezvoltare ne pot deschide mintea pentru a atrage și mai multă magie și oportunități în viața noastră. Cred în puterea magnetismului. Atragem alte lucruri și alte ființe care vibrează la aceeași frecvență ca noi înșine.

Odată ce ai învățat să asculți, este timpul să mergi mai adânc, să te conectezi cu latura spirituală a cine ești. Ai încredere în ghionturile interne ale sufletului tău… făcând pași către lucrurile care te fac să te simți vie și să aprinzi un foc în burtă. Instrumente spirituale precum tarotul, meditația, ghidurile spirituale, pendulul te pot ajuta să devii și mai conștientade sine, astfel încât să poți începe să iei decizii ghidate de suflet, conduse de inimă cu privire la viața și afacerea ta.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close