Invocarea energiei feminine

138

Ellen este studentă la medicină și se consideră o persoană rațională, care nu trece prin experiențe mistice. Dar într-o zi, în timp ce închise ochii și se relaxa în Savasana, Ellen a simțit o puternică energie maternă în jurul ei și a „văzut” zeița hindusă Durga, a cărei poză a îmbrăcat peretele din spate al studioului de yoga. Pentru o clipă, chipul zeiței cu multe brațe a zăbovit în fața ei, părând viu și plin de iubire plină de compasiune. Apoi imaginea a dispărut – deși energia dulce și puternică a rămas cu Ellen ore în șir.

Luni mai târziu, la un atelier de meditație, m-a întrebat ce cred că înseamnă experiența ei. După ce am aflat că a fost în plină presiune a școlii de medicină, am spus că poate Marea Mamă a oferit puțin sprijin.

Când Ellen m-a privit în gol, i-am sugerat să încerce să acceseze din nou energia. „Fără preconcepții. Stai doar în meditație și cere energiei Durga să fie cu tine. Apoi observă cum te simți.” Părând extrem de nesigură, Ellen m-a întrebat la ce ar trebui să se aștepte. Am rezistat tentației de a spune ceva inscrutabil, cum ar fi „Nu te aștepta la nimic”, și i-am spus: „Probabil vei simți o energie întăritoare și benignă – energie care te poate deschide către o sursă mai profundă de forță.”

Practica „Yoga divinității” este o modalitate puternică de a elibera aceste energii arhetipale din plasele aruncate de ego-urile noastre, astfel încât să se poată revela în formele lor cele mai pure și mai sublime. Mai mult, atunci când invocăm zeițele ca sursă a propriei noastre puteri, ne antrenăm să încetăm să ne identificăm atât de personal cu aptitudinile, talentele și darurile noastre și să ne deschidem către curentul subtil al energiei divine mereu prezent în noi, gata să ne ghideze, dacă o lăsăm.

Devenind Lakshmi

Relația cu energiile zeiței este „Yoga divinității” și ca orice altă yoga, funcționează cel mai bine dacă o angajezi pe mai multe niveluri – prin contemplație, practică fizică și comportamentală,  rugăciune și meditație.

Formele zeițelor sunt vortexuri energetice, iar meditația asupra lor este o modalitate puternică de a le aduce la viață, în viața ta. Deci repetarea unei mantre Lakshmi va aduce o energie specifică Lakshmi în mediul dumneavoastră. Imaginați-vă  ca prezența lui Lakshmi vă va investi conștiința cu o parte din energia ei. Iată o modalitate de a face acest lucru:

Stai confortabil, într-o poziție verticală. Dacă ai o poză cu Lakshmi, așează-o în fața ta și uită-te la fața ei. Apoi închide ochii și imaginează-ți ca o ai în fata ta. Nu trebuie să o vizualizezi exact- este suficient să-i simți prezența. Imaginează-ți calitățile ei – dragoste, binecuvântări, armonie și bunătate – profund prezente. În acest moment o puteți invoca pe Lakshmi, folosind cuvinte precum „Frumoasă Lakshmi,  te rog  fii prezenta în toată generozitatea ta iubitoare.” Sau puteți repeta una dintre mantrele ei, cum ar fi „Hreem shreem kreem mahalakshmyai namaha”(„Hreem”, „shreem” și „kreem” sunt silabe semințe care întruchipează energia zeiței. Ultimele două cuvinte înseamnă „Salutări marelui Lakshmi”).

De-a lungul timpului, vei avea perspective diferite. Este posibil să observi o anumită formă de energie în jurul tau sau să simți schimbări în tiparele tale emoționale. Probabil vei experimenta o conștiință sporită în domeniile conexe ale vieții tale. (De exemplu, ai putea observa că esti mai intenționata în modul în care cheltuiesti banii.)

În cele din urmă, aminteste-ti că practica divinității este diferită pentru fiecare. Cu timpul, îți vei găsi propriile modalități de a deveni intima cu energia zeiței, așa cum ai face cu orice relație apropiată. Lasă energia să se desfășoare așa cum dorește prin tine. Invocarea energiilor divinității este o modalitate de a vă invoca puterile adormite, care sunt infinit creative, surprinzătoare și pline de dulceață. Cunoaște-o, înțelege că sunt aspecte ale tale și într-o zi vei realiza că divinitatea nu este ceva nefamiliar sau ciudat, ci însăși esența a ceea ce ești.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close