Jaipur -Taramul Maharajilor

525

Jaipur este o destinație turistică populară și un centru comercial cu conexiuni importante rutiere, feroviare și aeriene. Industriile includ inginerie și prelucrarea metalelor, țesutul manual, distilarea și fabricarea de sticlă, ciorapi, covoare, pături, pantofi și medicamente. Celebrele arte și meșteșuguri din Jaipur includ fabricarea de bijuterii, smalț, metalurgie și pânze imprimate, precum și sculptură în piatră, marmură și fildeș.
Capitala statului Rajasthan, nord-vestul Indiei este situat în partea central-estică a statului, aproximativ echidistant de Alwar (nord-est) și Ajmer (sud-vest). Este cel mai populat oraș din Rajasthan.

O serie de dinastii regale s-au stabilit în Jaipur și au adus tot ce este mai bun din cultura indiană, interpunând în același timp istoria bogată și diversă a Jaipurului. Fiecare colț din Jaipur are o poveste de spus. Capitala Rajasthanului a fost sediul familiilor de Maharaji ai Indiei si este renumit pentru multitudinea de palate si castele apartinand descendentilor majori ai statului .
Orașul este cunoscut pentru frumusețea sa și unic în planificarea sa arhitecturala în linie dreaptă. Clădirile sale sunt predominant de culoare trandafirie și uneori este numit „orașul roz”. Clădirile principale sunt Palatul Orașului, o parte din care găzduiește familia regală din Jaipur; Jantar Mantar, un observator în aer liber din secolul al XVIII-lea care a fost desemnat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 2010; Hawa Mahal (Sala Vânturilor); palatul Ram Bagh; și Nahargarh, Fortul Tigrilor. Alte clădiri publice includ un muzeu și o bibliotecă. Jaipur este sediul Universității din Rajasthan, fondată în 1947.

Considerat drept unul dintre simbolurile emblematice ale statului Rajasthan, Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) se află în centrul capitalei Rajasthan, Jaipur. Construit ca o extindere a camerelor femeilor din palatul orașului, a fost conceput ca un ecran de vizionare. Prin acest paravan – un fel de voal arhitectural – femeile din gospodăria regală puteau vedea în mod liber bazarul și activitățile sale vibrante nevăzute. Termenul mahal în acest context este aproape înșelător, deoarece clădirea nu a fost niciodată menită să servească drept reședință. Clădirea cu cinci etaje este de fapt destul de puțin adâncă, primele trei etaje fiind de abia o cameră adâncă și conținând camere în care stăteau femeile.

Complexul Monkey Temple din Jaipur, capitala Rajasthanului, este un loc interesant de vizitat Acest loc sacru de pelerinaj hindus este situat frumos între stâncile de pe dealurile Aravali și, pe lângă cele trei temple ale sale, găzduiește și șapte izvoare naturale sfinte, în care pelerinii se scaldă.
Este cunoscut sub numele de Galtaji, dar este adesea numit Templul Maimuțelor Jaipur datorită numărului mare de maimuțe care trăiesc în acest loc si care a devenit casa lor in intregime, statul indian lasand acest loc fara administrare pentru a le permite sa se simta libere in habitatul lor.

Jal Mahal (însemnând „Palatul de apă”) este un palat situat în mijlocul lacului Man Sagar din orașul Jaipur, capitala statului Rajasthan, India. Palatul a fost construit inițial în 1699; clădirea și lacul din jurul ei au fost ulterior renovate și mărite în secolul al XVIII-lea de către Maharaja Jai Singh II de Amber.

Birla Mandir, cunoscut și sub numele de Templul Laxmi Narayan, este considerat unul dintre templele atrăgătoare ale orașului. Creat de renumita familie Birla, templul îl venerează pe Lord Vishnu și zeița bogăției, Laxmi. Considerat o frumusețe arhitecturală, acest templu este făcut din marmură albă și este format din trei turle înalte, reprezentând scripturile hinduse pe vitralii. Scene și citate din Bhagavad Gita sunt prezentate pe pereții templului. Frumusețea acestui templu nu numai că aduce un răsfăț vizual, ci oferă și o senzație de relaxare

Recomandari pentru cei ce intentioneaza sa viziteze :

Banii de buzunar sa ii aveti schimbati in USD,si apoi schimbati in INR in aeroport.
Personal am avut bani in USD si cardul Revolut ( singurul care a functionat la orice bancomat sa fac retrageri si sa platesc cu el) cardul VISA de la BT, Reiffeisen , BCR , BRD nu au mers
perioadele bune pentru vizitat sunt martie aprilie si noiembrie ianuarie .Recomand sa aveti genti mici si sigure pentru bani si un rucsac in spate usor pentru apa cand iesiti in oras.
Mancarea este sigura daca este cunpoarata din locuri care respecta conditiile de igiena si e ambalata. Altfel sa mancati de la vanzatorii de delicatese stradali este o aventura si pentru localnici.
Pentru trabsport local se piate folosi aplicatia UBER pentru a comanda masina, riska, sau chiar motocicleta!

Facilitez calatorii pentru cei interesati.Detalii aici

Namaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *