NLP în Iubire

279

 Învățarea NLP ar trebui să aibă un efect imediat și pozitiv asupra relației tale. Cred că este corect să spun că o relație intimă este punctul pivot în viața majorității oamenilor și totuși nimeni nu ne-a învățat cum să găsim sau să mentinem o relație grozavă. Școlile noastre nu ne-au învățat cum să coexistăm cu o altă ființă umană în mod eficient sau armonios, iar cel mai bun lucru pe care îl avem de obicei este modelul pe care ni l-au prezentat părinții noștri. Dacă sunteți ca mine, modelul oferit de parintii mei nu a fost unul de imitat. Ca urmare, multe relații devin pătate de animozitate, judecată și chiar dispreț. Oamenii se resemnează în mod obișnuit cu o relație care este mai puțin satisfăcătoare, deoarece pur și simplu nu au nicio idee cum să creeze relația pe care și-o doresc de fapt sau să o repare pe cea pe care o au. În opinia mea, există două motive cheie pentru acest lucru.

Unul, majoritatea oamenilor nu recunosc puterea propriilor acțiuni și doi, oamenii nu înțeleg că totul este un proces, o serie de pași și succesul în relații este ca succesul în orice alt domeniu al vieții. Ambele lecții de viață ar trebui să fie reluate în mod constant de către orice antrenament NLP pe care decideți să îl faceți.

Unul, majoritatea oamenilor nu recunosc puterea propriilor acțiuni și doi, oamenii nu înțeleg că totul este un proces, o serie de pași și succesul în relații este ca succesul în orice alt domeniu al vieții.

Totul este un proces

Să începem cu ideea că totul este un proces. Relația ta nu este un substantiv, nu este un lucru ca o carte sau o mașină. Este un verb. Într-adevăr, iubirea este un verb. Este o dinamică a respirației vie, în continuă schimbare, fluidă și care necesită o atenție constantă. O relație bună se caracterizează prin implicarea ambelor părți în gânduri, sentimente și comportamente utile. Acest lucru începe chiar de la început, deoarece o relație bună necesită o bună alegere a partenerului, de fapt, studiile arată că aceasta este, fără îndoială, cea mai influentă decizie din viața ta. Încercarea de a construi o relație cu cineva care nu este capabil să te inteleaga este o provocare. Cu toate acestea, presupunând că alegerea dvs. a fost rezonabilă, următoarea etapă este managementul. Trebuie hrănit și îngrijit ca și îngrijirea unei grădini. Vor fi buruieni, insecte și variabile climatice cu care să se lupte.

Relația ta nu este un substantiv, nu este un lucru ca o carte sau o mașină. Este un verb.

Majoritatea oamenilor se căsătoresc cu noțiunea romantică, dar destul de naivă, de „a pleca spre apus pentru a trăi fericiți pentru totdeauna”. Majoritatea oamenilor petrec mai mult timp planificându-și nunta decât planificându-și viața împreună. Unii ar spune „dragostea este tot ce ai nevoie”. O să spun că da, este adevărat, cu excepția cazului în care nu este! Când există copii, presiuni financiare și altele asemenea, aveți nevoie de mai mult decât atât!

Majoritatea oamenilor se căsătoresc cu noțiunea romantică, dar destul de naivă, de „a pleca spre apus pentru a trăi fericiți pentru totdeauna”. Majoritatea oamenilor petrec mai mult timp planificându-și nunta decât planificându-și viața împreună.

Ceea ce este uimitor pentru mine este că, având în vedere importanța relațiilor, în general acordăm foarte puțină atenție învățării despre ele. Dacă vrei să ai succes în general, studiezi succesul. Același lucru este valabil și pentru relații. Dacă vrei o relație bună ar trebui să studiezi ce fac oamenii în relații bune. Cum vorbesc între ei, ce convingeri au, ce acțiuni consistente întreprind pentru a menține acea relație solidă. În mod similar, vor exista anumite acțiuni și comportamente pe care le puteți garanta că nu se implică.

O discuție completă a acestor factori este în afara domeniului de aplicare al acestui articol, dar să ne uităm la câțiva factori înrudiți.

Respectă-ți partenerul

Să începem cu RESPECT? Aretha Franklin a cântat despre asta – baza comunicării productive este respectul pentru modelul de lume al celuilalt. Aceasta este una dintre presupozițiile cheie NLP pe care ar trebui să le învățați în prima zi a unei certificări de practicant NLP. Acest lucru este valabil pentru orice relație, dar mai ales pentru o relație intima.

Adesea respingem percepțiile altuia, mai ales când opiniile noastre diferă. Această respingere poate fi chiar inconștientă. Ne găsim pregătiți să contestăm lucrurile pe care le are de spus soțul nostru, să le provocăm sau să le auzim ca amenințări. Evident, o astfel de atitudine interferează cu comunicarea în două sensuri. Primul pas către un dialog îmbunătățit este să vă gestionați propriile răspunsuri și să arătați respect față de partenerul dvs.

Acest lucru poate fi realizat la un nivel prin recunoașterea faptului că gândurile, sentimentele, comportamentul sau valorile și convingerile unei persoane nu sunt ele. Sunt de acord cu Eckhart Tolle. Noi suntem prezența în spatele tuturor acestor factori. Noi suntem cei care ne ascultăm propriul dialog intern. Noi nu suntem dialogul. Cu toții avem momente de iraționalitate. Cu toții facem, spunem sau gândim lucruri prostii uneori. Nu suntem creaturi logice, suntem psihologici. Raspundem frecvent cu o serie de emotii si perceptii obisnuite care nu sunt logice, ci invatate. Viziunea unei persoane este cea mai bună cu care a venit, având în vedere informațiile pe care le are la îndemână la momentul respectiv. Când nu ești de acord, nu ești de acord cu partenerul tău, ci cu perspectiva lui în acel moment.

Nu vă așteptați la acord cu felul în care vedeți lumea

Este nerealist să te aștepți ca o altă persoană să răspundă așa cum ai face tu. În literatură, aceasta este denumită Self Referencing. Cu alte cuvinte, atunci ne folosim propriile noastre puncte de vedere, valori și standarde ca etalon pentru ceea ce așteptăm de la lumea și oamenii din jurul nostru. Aceasta este una dintre numeroasele distorsiuni cognitive pe care le putem rula ca ființe umane. Partenerul tău nu a fost crescut la fel ca tine. Nici nu au luat aceleași decizii sau au avut aceleași contribuții sau standarde la nivel general. Prin urmare, atunci când ne așteptăm ca partenerii noștri să gândească așa cum gândim noi, pășim într-un teritoriu periculos. Ca hipnoterapeut clinic, am lucrat cu 1000 de oameni de-a lungul anilor și aceasta este o distorsiune comună care provoacă multă dezamăgire și frustrare.

Printre clienții mei, este calea rapidă către dezamăgire și frustrare, deoarece aceștia cer efectiv lumii/ceilalți să se schimbe pentru a satisface nevoile noastre. Oamenii „ar trebui” să fie politicoși. Alții „ar trebui să arate mai mult respect”. Șoferii „ar trebui să fie mai politicoși” și „partenerul meu ar trebui să știe…” Ei bine, poate? Din experiența mea, există momente în care putem fi de acord cu un standard sau o așteptare, dar să presupunem că este prezumtiv și contraproductiv. Uneori este valoros să te dai înapoi de la poziția ta personală și să recunoști că nu există nicio „regulă” ca oamenii să fie de acord cu tine, oricât de greșit ar suna!

Când ești mai neutru și mai puțin combativ, poți să-i recunoști poziția și să-i oferi partenerului tău ceva la care ne tânjim cu toții. La un nivel profund, cu toții vrem să fim văzuți și înțeleși. Nu trebuie să fiu de acord cu tine, dar pot „recunosc”, „accept” sau „respect” opinia ta și dreptul tău de a o declara.

Respectul vă permite să acceptați punctul de vedere al altei persoane fără judecată. Aceasta include toată comunicarea verbală, dar și comunicarea non-verbală. „Privirea” care spune o mie de cuvinte, un mormăit sau un geamăt. Toate aceste răspunsuri, oricât de mici sunt disprețuitoare. Acesta este partenerul tău de viață până la urmă. L-ai ales tu. Asta înseamnă binele, răul și urâtul! Să-ți lași partenerul să fie auzit este un pas crucial către îmbunătățirea unei relații și anularea frustrării și disprețului care se pot strecura atunci când comunicarea este slabă.

A asculta partenerul nu înseamnă neapărat să fii de acord cu el, dar să fii ascultat este uneori de o importanță mai mare decât să fii de acord.

Comunicarea este „adezivul” care ține o relație împreună. Când trebuie să înfrunți dificultăți în cuplu, capacitatea ta de a comunica și de a negocia face ca vremurile mai grele să fie gestionate. Aceasta include gândurile voastre și sentimentele voastre. Când încetăm să comunicăm cu respect, legătura poate începe să se erodeze rapid, deoarece încetăm să mai contăm pentru partenerul nostru, sau așa credem.

Poate că nu suntem părerile noastre, dar adesea ne simțim atașați de pozițiile noastre. Când părerea partenerului tău nu contează pentru tine, atunci ei vor crede că nici ei nu contează.

Un curs bun de NLP ar trebui să vă arate cum să treceți de la reacții la răspunsuri.

Unii ar putea spune că acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Și asta este adevărat. Cu toate acestea, un bun antrenament NLP ar trebui să vă arate cum să treceți de la reacții la răspunsuri. Ar trebui să îți arate că poți alege ce gânduri și/sau sentimente ar trebui să asculți și pe care să le ignori. Avem peste 70.000 de gânduri pe zi, dintre care multe sunt prostii. Nu putem răspunde la toate.

O bună comunicare necesită și efort. Lucrează din partea ta a procesului de comunicare. Unul dintre cele mai mari obstacole în calea comunicării productive sunt emoțiile noastre. Când ne simțim răniți sau furioși, comunicarea noastră se schimbă. Schimbările tonale sunt evidente. Dar ceea ce adesea nu se observă este schimbarea intenției. Schimburile încărcate emoțional ne fac să regresăm în vârstă și să ne îndreptăm atenția de la un rezultat productiv pentru adulți, pentru a demonstra cât de răniți suntem. Furia este un protest. Este o declarație „m-ai rănit” și acum sunt în modul de rambursare. Acest lucru nu este de obicei util.

Așadar, iată șapte sfaturi rapide care vă pot ajuta data viitoare când vă aflați într-o discuție „de durată”:

1)Asumați-vă responsabilitatea pentru comunicarea dvs. (verbală și non-verbală)!

  2) Pune-ți –va energia în schimb (angajati-va  în mod conștient)!

  3) Asumați-vă angajamentul de a finaliza procesul!

  4) Decideți ce doriți la schimb și apoi adoptați comportamentul și limbajul pentru a susține obiectivul!

  5) Exprimați-vă gândurile și sentimentele pe deplin și încurajați-vă partenerul să facă același lucru!

  6) Rezolvați neînțelegerile punând întrebări și căutând clarificări, mai degrabă decât supărându-vă!

  7) Căutați intenția pozitivă a poziției partenerului dvs. de exemplu. Intenția pozitivă a unei plângeri este de a îmbunătăți lucrurile. (N.B. Când cineva încetează să se plângă, este posibil să fi renunțat și să-și formuleze planul de ieșire)!

  Punând această energie în comunicare, vei face o declarație partenerului tău despre angajamentul și responsabilitatea ta. Va demonstra că relația este importantă pentru tine și că ești dispus să te implici pe deplin în acest act de comunicare. Comunicarea intima poate să nu merite efortul fără iubire. Dragostea este esențială pentru relație, dar singură nu este suficientă. Dacă există însă dragoste și dacă relația este importantă pentru tine, atunci te concentrezi pe îmbunătățirea comunicării.

  Ne gasiti si pe retelele sociale

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Close
  Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
  Close