NLP pentru dragoste – Găsirea, construirea și susținerea unei relații de dragoste

260

Cercetările sugerează că, dacă ești singur, atunci crearea unei relații de dragoste este o modalitate de a-ți aduce un impact pozitiv asupra calității vieții. Dragostea este temelia multor lucruri bune in lume. A avea acea conexiune specială cu cineva pe care îl iubești și ei, la rândul lor te iubesc, este magic – ai face orice pentru acea persoană și, la rândul său, ei ar face orice pentru tine. Tony Robbins vorbește despre relațiile care trebuie să aibă atât dragoste, cât și pasiune pentru ca ele să fie sănătoase și de lungă durată.

Am fost întrebat recent – ​​„ne poate ajuta NLP să găsim și să construim relații iubitoare?” – răspunsul este „Da, absolut”.

Credințe – crezi că este posibil să găsești dragostea?

Este util să vă verificați convingerile legate de relații. Dacă nu crezi că este posibil să-ți găsești domnul sau doamna, atunci este foarte probabil să devină o profeție care se împlinește.

 Ce crezi despre întâlniri, despre capacitatea ta de a găsi pe cineva etc? O credință limitativă este ceva pe care o crezi tot timpul – poate că ai conflicte interne (în care o parte din tine gândește uneori la un lucru și o parte din tine gândește la altceva alteori). Vestea bună este că practicienii NLP vă pot ajuta să vă schimbați convingerile și să scăpați de conflictele voastre interioare. Indiferent ce crezi sau gandesti, ai dreptate – așa că asigură-te că ai convingeri pozitive despre tine și despre capacitatea ta de a-l găsi pe „cel ales”.

Oamenii sunt motivați de lucruri diferite. De ce cauți  dragoste? Ce speri sa castigi? Esti motivat sa daruiesti? Ești motivat către ceea ce vrei sau departe de ceea ce nu vrei? (de exemplu, către o relație iubitoare/împlinită sau departe de tine- frica sau nu vrei – ceva precum singurătatea).

Valorile noastre sunt esențiale aici – ne conduc motivația. Maeștrii practicanți NLP vor avea o înțelegere detaliată a ceea ce motivează pe cineva – ei știu cum să obțină valorile relației cuiva, să verifice dacă susțin obiectivul relației cuiva și, dacă nu o fac, știu că putem schimba valorile cuiva pentru a-și susține scopul. Ei știu, de asemenea, cum să obțină meta programe (filtre ale minții noastre inconștiente care sunt factori determinanți uriași ai personalității – cum ar fi filtrul de direcție – ești motivat către ceea ce vrei sau departe de ceea ce nu vrei).

Stabilirea obiectivelor – concentrați-vă și clarificați-vă

Trebuie să înțelegeți clar care sunt calitățile și atributele cheie ale domnului sau doamnei Right – faceți acest lucru înainte de a începe chiar să verificați site-uri de întâlniri sau să întâlniți oameni. Acest lucru vă oferă claritate și concentrare – este ușor să petreceți mult timp întâlnind oameni și, deși asta este grozav (și ar putea îndeplini nevoia de a vă conecta social), dacă doriți o relație de dragoste, este mai important să petreceți timp cu oameni care vor fi pe măsură. la ceea ce cauți (și nu mă refer doar din punct de vedere al atracției – Dragostea merge mult mai adânc decât atât. 

Practicati – amintiți-vă să nu scrieți numele persoanei în scopul dvs. (nu o puteți forța să intre într-o relație cu dvs., oricât de mult v-ar plăcea!), ci descrieți persoana ideală folosind limbajul de descriere senzorială.

Acționați – „Faceți” lucrurile potrivite

Acest punct îmi amintește de cele 5 principii ale succesului – ele pot fi aplicate în mod egal în domeniile de relație ale principiilor NLP cu viața succesorului ca și în alte contexte.

Cunoaște-ți rezultatul

Ia măsuri!

Observa ce se întâmplă – dezvolta acuitate senzorială

Fii flexibil – dacă nu funcționează, schimbă-ți abordarea

Odată ce obiectivul tău este stabilit, trebuie să acționezi. Fă ceva în fiecare zi pentru obiectivul relației tale (chiar pașii mici vor menține impulsul). Dacă ceea ce faci nu obține rezultatul pe care îl urmărești, atunci ai încredere să schimbi tractul și să încerci ceva diferit.

Suntem cu toții ocupați, nu? – așa că trebuie să decideți că sunteți pregătit să „treceți fără”, astfel încât să vă puteți crea timp pentru a vă căuta și a construi relația de dragoste – poate că trebuie să reduceți cantitatea de televizor pe care îl vizionați sau să vă reduceți timpul pe rețelele sociale – este surprinzător cât timp putem crea dacă suntem cu adevărat concentrați și motivați pe un obiectiv.

Când întâlnești oameni – fă-ți timp pentru a construi relații

Indiferent dacă prima noastră interacțiune cu cineva este la telefon sau față în față, relația va fi cheia în prima conversație. Cu toții suntem deja experți în construirea unei relații – atunci când suntem cu oameni pe care îi cunoaștem și pe care îi plac, intrăm în mod natural în relații. Raportul se referă la esențele sale pentru a permite o comunicare excelentă – este despre a permite minții inconștiente a persoanei cu care vorbiți să ia în considerare ceea ce spuneți, mai degrabă decât să o respingă (oamenilor le plac cei care sunt asemanatori cu ei ). Nu sugerez să devii cineva care nu ești sau că ar trebui să fii „fals” oricum. Ceea ce sugerez este să depuneți efortul de a construi un raport pentru a vă îmbunătăți comunicarea și pentru a vă asigura că persoana care vă vorbește  cel puțin ia în considerare ceea ce spuneți.

Îmi amintesc că am fost la un eveniment sustinut de Tony Robbins cu ani în urmă și l-am auzit vorbind despre relații. A vorbit despre o serie de cupluri care mergeau la el pentru că relația lor nu funcționa. Întotdeauna le spunea oamenilor că trebuie să facă un exercițiu înainte să-i vadă. I-a trimis acasă și le-a spus să se întindă unul lângă celălalt (asigurându-se că trupurile lor nu se ating în niciun fel) și să se potrivească cu respirația partenerului lor pentru aproximativ 30 de minute – a spus că nu i-a mai văzut pe niciunul.

Strategii de dragoste și preferințe

Cu toții avem strategii care ne rulează în minte pentru tot ceea ce facem, de la spălatul pe dinți până la luarea deciziilor – pur și simplu, este o secvență de lucruri care ne oferă un rezultat specific – Dragostea nu este diferită.

Dacă strategiile tale de dragoste nu sunt îndeplinite, este posibil să nu te simți iubit sau împlinit – fiecare are o strategie diferită pentru a ajunge la sentimentul de iubire. Există o serie de strategii care compun strategia noastră generală de dragoste, de exemplu:

  • Strategii de atractie (strategia care ruleaza pentru ca noi sa stim daca gasim pe cineva atractiv).
  • Strategia de recunoaștere a atracției (strategia pe care o rulezi pentru a recunoaște dacă altcineva te găsește atractiv).
  • Strategia de convingere (de exemplu, cineva, oamenii sunt convinși automat că au găsit persoana potrivită, unii trebuie să verifice acest lucru pe o perioadă de timp sau de un număr de ori – de exemplu, întâlniri, iar alții sunt convinși consecvenți – trebuie să fie convinși în mod constant că au găsit dragostea – obositoare pentru ambii oameni.

Iată o serie de întrebări pe care le puteți folosi pentru a începe să înțelegeți strategiile voastre de dragoste:

  • De unde știi că te iubește altcineva?
  • Îți amintești o perioadă când ai fost iubit total? Un moment anume?

Pentru ca tu să știi că ai fost pe deplin iubit, a fost necesar pentru tine:

  • sa fi dus în locuri, pentru a primi lucruri sau privit în acel fel special?, sau…
  • să auzi acel ton special al vocii sau acele cuvinte speciale?, sau…
  • a fost necesar să fii atins într-un anumit fel sau într-un anumit loc?

Cu toții avem preferințe fie pentru vizual, auditiv sau kinestezic (practicienii vor cunoaște acest lucru ca sistemele noastre reprezentative).

Vizual – demonstrație vizuală a iubirii prin vederea lucrurilor – flori, cadouri, vezi că au curățat casa, au mers într-un anumit loc, au privit într-un mod special etc.

Auditiv – auzind „Te iubesc” pe un ton special sau o frază specială

Kinestezic – este vorba despre atingerea fizică – de ex. o îmbrățișare specială, ținându-se de mână (poate într-un anumit mod) sau alt contact fizic.

Cu toții avem tendința de a-i iubi pe ceilalți în preferințele noastre – ceea ce poate fi adesea o provocare. Dacă sunt o persoană kinestezică și pentru mine este vorba de a ține mâna într-un mod anume și îmi arăt dragostea pentru cineva în acest fel, dar preferința lor este vizuală și vor să-i „arăt” că îi iubesc cumpărându-i cadouri sau ducandu-i în diverse locuri, atunci puteți vedea o nepotrivire clară – relațiile de succes sunt despre cum arătăm cuiva pe care îl iubim într-un mod care funcționează pentru ei.

Practicienii NLP și practicanții Maeștri vor fi bine exersați în a determina în mod oficial strategii pentru a-i ajuta pe oameni să-și înțeleagă strategia – de exemplu, ar putea fi nevoit să văd ceva mai întâi, apoi să aud ceva, să verific anumite criterii, apoi am un sentiment. Dacă strategia pe care o au nu le servește , practicanții și maeștrii practicanți cunosc modalități de a instala noi strategii care sunt mult mai utile în atingerea scopului lor prin repetiția modelului ochilor.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close