NLP pentru încredere în sine și stima de sine

146

Stima de sine scăzută poate fi cauza principală a tuturor tipurilor de probleme. De la tulburări de alimentație până la probleme de relație. Cum îi putem iubi pe alții dacă nu ne iubim sau nu ne prețuim pe noi înșine?

Dacă nu ne iubim sau nu ne prețuim pe noi înșine, dacă avem o stimă de sine scăzută, ne poate face să simțim că poate nu există niciun beneficiu în a avea grijă de noi în mod corespunzător. Dar nu trebuie să fie așa.Stima de sine scăzută este ceva ce învățăm cum să facem și, dacă putem învăța cum să o facem, o putem dezînvăța la fel de ușor. Cum știi când să fii încrezător și când să nu fii?

Cu toții s-ar putea, uneori, să experimentăm o ușoară pierdere a încrederii; poate dacă am primit un rezultat slab la un examen sau un feedback de la un șef la care nu ne așteptam sau ne-am ratat o țintă de vânzări sau suntem plini de gânduri autocritice inutile sau pur și simplu nu am văzut rezultatele pe care le speram. Unii oameni pot fi anxioși, alții pot fi timizi. Cu toții ne comportăm în felul în care facem pentru un motiv.  Cu toate acestea, unele motive pot să nu fie de mare ajutor și să conducă la o stimă de sine scăzută și o încredere în sine scăzută, iar aceste stări nu sunt de ajutor; pot duce la depresie și sănătate.

Ce putem face?

NLP oferă un set uimitor de instrumente care ne permit să identificăm noi moduri de a gândi și de a simți, pentru a ne oferi noi opțiuni care ne permit să privim lumea diferit – cu încredere și asigurați în propria noastră capacitate de a face lucrurile pe care le dorim. Fiți persoana care știm că putem fi.

Deci, de exemplu, să luăm convingerile autolimitante. Ne rețin și ne pot eroda serios stima de sine, dar pot fi abordate cu ușurință atunci când lucrăm cu submodalități. Sau ce zici de sentimentele în sine, cum ar fi sentimentul de încredere în sine? Putem folosi tehnici de ancorare a NLP pentru a ne permite să ne gestionăm stările emoționale, astfel încât să lucrăm dintr-un loc de excelență mai degrabă decât de limitare. Nu trebuie să ne simțim dezamăgiți, ne putem simți grozavi!

Ne putem simți mai bine cu noi înșine, chiar grozav dacă vrem!

Poate că nu este un proces instantaneu, dar dacă recunoaștem că vrem să ne schimbăm, să avem instrumentele necesare pentru a face acest lucru și să lucrăm la realizarea acestui lucru, atunci cerul este limita! Cred că merită să ținem cont de câteva dintre ideile care sunt acoperite în presupozițiile NLP…Fiecare face tot ce poate cu resursele pe care le are la dispoziție.

Oamenii au toate resursele de care au nevoie pentru a reuși și pentru a-și atinge rezultatele dorite.

Fiecare comportament este motivat de o intenție pozitivă.

Ești responsabil de mintea ta și, prin urmare, de rezultatele tale.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close