Obținerea bogăției prin utilizarea mentalității NLP

280

Este important să subliniem că bogăția este mult mai mult decât bani. Bogăția include multe beneficii intangibile, precum și mai multe active tangibile etc. Uneori puteți observa doar la un individ o „stare de spirit bogată.” Ei au aerul de încredere asociat cu bogăția, au un ochi acut pentru scanarea oportunităților și strategie de luare a deciziilor extrem de adaptată. Nu le pasă dacă merg împotriva factorilor externi și a tendințelor. Poate doriți să luați în considerare propria atitudine față de crearea bogăției și să descoperiți dacă aveți o „stare de spirit bogată”?

Din observațiile mele, salariații medii care încă nu creează bogăție și spun că și-ar dori să o facă, nu au simțul unei imagini de ansamblu. Toți oamenii bogați și foarte bogați pe care i-am întâlnit sau cu care am lucrat au avut o imagine de ansamblu de la începutul creării bogăției lor. Unii s-ar referi la asta ca fiind „viziunea” lor care i-a condus. Imaginea lor de ansamblu în vorbirea NLP includea o reprezentare clară a ei înșiși bogați, lucrurile pe care le puteau face cu averea lor, știind cum i-ar face să se simtă. Pentru unii a fost o chestie de statut și putere, pentru alții a fost felicitări, pentru unii a fost plăcere să se bucure de viața de familie, iar alții doar se bucurau de viață… în toate cazurile (inclusiv al meu) a fost și este mult mai mult decât bani pentru de dragul banilor. Deci, dacă vrei să fii bogat, e necesar sa ai o viziune despre cum este să fii bogat și să crezi în viziune, mai exact crede în tine suficient de mult pentru a face viziunea să devină realitate. Dacă, așa cum am sugerat în primul paragraf, ai notat ce înseamnă să fii bogat, acum sugerez să creezi o reprezentare senzorială bogată a ta, având acea bogăție. După ce ai definit pentru tine ceea ce înseamnă să fii bogat și a creat o reprezentare clară a ta ca persoană bogată, îți sugerez să încorporezi acea reprezentare în mintea ta inconștientă.


Dacă vrei să fii bogat, e necesar sa ai o viziune despre cum este să fii bogat și să crezi în viziune, mai exact crede în tine suficient de mult pentru a face viziunea să devină realitate.

Iată un exercițiu numit respirație de viață, util pentru încorporarea reprezentărilor adânc în inconștientul tău. Faceți următorul exercițiu timp de o săptămână, cincisprezece minute pe zi.

1. Schimbați starea. Așezați-vă într-o poziție confortabilă, cu mâinile în poală, astfel încât degetul mare să se întâlnească cu degetul mijlociu, inelar și mic. Observați toate sentimentele etc. din corpul vostru, inspirați adânc pe nas și apoi expirați rapid. Faceți acest lucru de trei ori. Ar trebui să observați că eliberați tensiunea din corp și intrați într-o stare diferită, una de vigilență relaxată.

2. În starea de alertă relaxată, lăsați-vă în minte reprezentarea averii. Vedeți imaginile, auziți sunetele și înțelegeți cum vă face să vă simțiți. Experimentați-l ca un film sau o piesă de teatru în mărime naturală în fața dvs.

3. Creați un ritm de respirație. Simțiți că dați viață reprezentării. Inspirați lung și încet pe nas, țineți și expirați încet. În mod ideal, expirarea ar trebui să fie de două ori mai lungă decât inspirația și menținerea la fel sau puțin mai mică decât inspirația. Pe măsură ce inspiri imaginea ta de bogăție, nu încerca să ajustezi detaliile, ci doar bucură-te de experiență.

4. Componenta auditiva optionala. Dacă doriți să adăugați o componentă auditivă, pur și simplu auziți-vă vocea interioară spunând „Eu sunt”.

Ideea celor de mai sus este ca tu să ai în inconștientul tău o reprezentare a creării bogăției personale. Deși numai acest lucru nu te va face bogat, te ajută să ai o atitudine pozitivă și să filtrezi pentru crearea bogăției. Când se prezintă oportunități, oamenii bogați își folosesc atitudinea înnăscută pentru a acționa rapid și hotărât. Ei au făcut în mod natural toată viața ceea ce ai făcut tu în exercițiu. În exercițiul de mai sus, ați suprapus modalități vizuale, kinestezice și auditive pentru a vă crea propria reprezentare internă a bogăției. În vorbirea de zi cu zi, creați o profeție care se împlinește. De asemenea, accesați legea atracției, adică „ce se aseamana , se aduna”.

După ce am lucrat la imaginea de ansamblu, este timpul să ne gândim „cum”. Din observațiile mele – schemele de îmbogățire rapidă îi ajută doar pe acei puțini oameni din spatele schemei să se îmbogățească efectiv. Există multe modalități de a crea bogăție. Ai deja o mulțime de abilități pe care le poți folosi. Probabil că aveți idei care ar putea avea nevoie de rafinare pentru a fi mai concrete. Dacă poți crea bogăție făcând ceva ce îți place cu adevărat, este un bonus suplimentar. Îți place procesul și te bucuri de bogăție, nu pare ca muncesti, este distractiv.

Lucrați inteligent și din mult. Antreprenorii de succes sunt pasionați de ceea ce fac și, pentru că au o imagine de ansamblu, muncesc din greu. De asemenea, lucrează inteligent; asta înseamnă că în afaceri se înconjoară de oameni care au abilități complementare. Aceasta înseamnă să găsești oameni care să lucreze cu tine dacă ai zone slabe și să fii de acord cu delegarea. De asemenea, este util să se ia în considerare punerea în comun a resurselor și să inițieze asociații în comun pentru anumite proiecte. Sinergia funcționează bine atâta timp cât ambele părți aduc ceva diferit de valoare egală în asociere. Observati detaliile foarte bine. A fi clar cu privire la imaginea de ansamblu este foarte important, la fel de important este și detaliul elementelor care alcătuiesc imaginea de ansamblu. Când vine vorba de a face acorduri, fiți foarte clar despre ce veți livra și ce așteptați. Pune cât poți în scris. Fii bun la planificare și organizare. Merită să investești timpul în detalii în momentul prezent, altfel poate fi costisitor în viitor.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close