Planetele si semnificatia lor – partea a 2a

217

Binecuvantari dragilor! In acest articol continuam descrierea panetelor folosite in astrologia vedica. In prima parte a articolului am descris Soarele, Luna si Marte, si acum urmeaza Mercur, Jupiter, Venus si Saturn.

Mercur = Budha

Budha (Mercur)

(*karaka =cel care semnifică)

Mercur este Karaka pentru inteligență, discriminare, bune abilități de comunicare și educație în astrologia vedică. Toate învățările, matematică, contabilitate, analiză logică, astrologie, scrieri și publicații,

Mercur oferă punerea în aplicare a cunoștințelor, jurnalismului, predării, dramaturgiei  ,dansului  și poeziei.

În Astrologia Medicală dă boli precum surditatea și instabilitatea gândurilor. Mercurul provoacă, de asemenea, anxietate, complexitatea gândurilor și boli de piele. Stăpânește probleme precum vocea proastă, gâtul și vise urâte.

Jupiter = Guru

Guru (Jupiter)

Jupiter este Karaka pentru înțelepciune, învățare, cunoaștere și obiceiuri bune.

 Acesta este semnificația copilului, si învățăturile, cunoasterea spirtuala , respectul, banii depozitați, faptele bune, devotamentul  sau credinta ( indiferent de religie )

Jupiter înseamnă invatati ,intelepti , fratele  mai mare , sotul. Locurile sfinte, ghidul, consultantul, mandatarul templului, casierul și filozoful sunt guvernați de Jupiter.

In Astrologia medicală guvernează problemele hepatice, colesterolul, stomacul, vezica urinară, splina, o parte a pancreasului, urechile, grăsimea din organism și diabetul.

Venus = Shukra

Shukra (Venus)

Venus este Karaka pentru soț in harta nativelor , căsătorie, probleme sexuale, organe genitale și plăcerea simțurilor.

Apoi înseamnă, de asemenea, cântec , parfum, ornamente, bijuterii și toate articolele de lux. Venus guvernează înfrumusețarea, fața și vederea.

Venus guvernează locurile apoase sau calitatea proprietății, vehiculelor, funcțiilor și evenimentelor. Este, de asemenea, semnificația vânzătorilor de haine, artiștilor și fotografilor.

În astrologia medicală, bolile legate de sistemul hormonal, ochii, diabetul, rinichii, oboseala și slăbiciunea sunt cauzate de Venus.

Saturn = Shani

Shani (Saturn)

Această planetă este karaka pentru longevitate, moarte, adversitate, frică și insultă. Ea guvernează sărăcia, păcatul, munca de jos, servitoarele, serviciile, starea lipsită de igienă, stabilitatea, societatea inferioară, conduita nedreaptă.

Acasta guvernează profesiile legate de minerale, uleiuri, lucruri îngropate adânc în pământ, furt, fapte crude, închisoare ,batranete, spital, ashram, etc .

 De asemenea, înseamnă dealer de proprietăți, instalator, antreprenor, paznic, comerciant de piele și vânzător de înghețată.

În educație, guvernează cunoștințele tehnice, cercetarea științifică și învățarea limbilor străine.

În Astrologia Medicală toate bolile sunt legate de durere, intestinul gros, agresivitate, paralizie, șchiopătat, nebunie sau comportament nebunesc, boli cronice și amenințări neașteptate.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close