Secretul care te ajuta să-ți descoperi Destinul!

192

Creșterea unei flori reprezintă un proces uimitor pentru lumea științei. Fiecare sămânță conține potențial pur și o hartă ADN a ceea ce ar trebui să fie. Știm că pentru ca o plantă să înflorească, condițiile exterioare trebuie să fie potrivite – combinația optimă de apă, oxigen, lumină și substanțe nutritive din sol. Dar oamenii de știință cred, de asemenea, că o sămânță are capacitatea de a decide când să înflorească. Celulele din apropierea vârfului fiecărei semințe acționează ca un „creier” mic al plantei care determină momentul optim pentru germinarea plantei. Va rămâne inactiv până când va determina condițiile potrivite.

În lumea spirituala, Sankalpa este uneori folosit sinonim cu „intenție”. Dar este mai mult decât exprimarea unei dorințe. Implica curățarea nodurilor energetice interne și externe înainte de a planta sau de a uda o sămânță spirituală proaspătă a schimbării. Îmi place să mă gândesc la asta ca la lucrul pământului și la îndepărtarea buruienilor dintr-o grădină înainte de a planta flori.

În hinduism, dharma este considerată calea sau datoria noastră morală. Karma este acțiunea și contribuțiile noastre divine bazate pe liberul nostru arbitru. Semințele potențialului pot exista în noi, poate din strămoși sau din scopul nostru divin. Ele pot fi dorințe născute din influențele mediului. Dar dacă intenționăm ca ele să dea roade, luăm măsuri pentru a cultiva condiții de creștere. De exemplu, dacă intenția ta este să vindeci o relație dificilă, ai putea practica în mod intenționat tehnici de respirație yogasana (postura fizică) și kriya (curățarea) pentru a elimina tensiunile și a favoriza iertarea, ca o sămânță metaforic proaspăt plantată să prindă rădăcini și să se manifeste pozitiv în experiența fizică. Sankalpa oferă intențiilor noastre rădăcini mai puternice.

Scopul poate fi definit diferit în funcție de spiritualitatea, religia sau filozofia dvs. De exemplu, în budism și în alte filozofii orientale, se spune că potențialul pentru toate lucrurile, experiențele, senzațiile, chiar și invențiile, există chiar înainte de a se manifesta în viața noastră. Învățăturile Mindfulness se referă la aceasta ca „semințe” de potențial sau bija. Ceea ce se întâmplă de fapt depinde de ce semințe sunt hrănite pentru a înflori.

Lucrurile nu țin întotdeauna de noi. Când mă gândesc să trăiesc viața cu un scop, îmi amintesc adesea de versetul preferat al tatălui meu din Bhagavad Gita:

„Aveți dreptul de a îndeplini sarcinile prescrise, dar nu aveți dreptul la roadele muncii tale. Nu te considera niciodată singura cauză a rezultatelor acțiunilor tale și nici nu fii inactiv.”

Dacă identificăm un scop in viață, depinde de noi cum alegem să-l urmăm (sau să nu-l urmăm). Avem liberul arbitru. Dar nu există nicio garanție a căii sau a rezultatului, așa că libertatea de atașament față de rezultate este un ingredient important în yoga scopului. În ciuda celor mai bune intenții ale noastre, nu avem control total asupra unui rezultat. Trebuie să fim atenți să nu fim împovărați de dependența de un rezultat. Când succesul unui proiect preia emoțiile mele, mi se reamintește să revin la învățăturile yoga pentru a mă menține pe pământ: adevăratul scop implică acte sincere de devotament, nu rezultatul.

La fel ca o floare, capacitatea noastră de a înflori în viață este doar parțial în mâinile noastre.

Despre colaboratorul nostru:

Rina Deshpande este scriitoare, educatoare, instructor de yoga și colaboratoare frecventă la Yoga Journal. Yoga Nidra Lullaby este prima ei carte cu imagini pentru copii, inspirată de strămoșii și familia ei, de cercetarea ei în yoga și de munca ei continuă în educație.

Ne gasiti si pe retelele sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close