Semnificatiile spirituale ale caselor in astrologia indiana

346

Casa I – Prima casa a Dharmei – inteligența personală – Sinele Individual

Prima casă este corpul fizic și expresia lui în lume,aspectul și caracterul de baza .

Casa a II-a –prima casa Artha (resurse) Valori personale – valoarea sinelui

Banii, vorbirea, plăcerea fizică prin simțuri, prietenii apropiați sunt toate legate de casa a doua. Ele sunt o expresie a ceea ce prețuim cel mai mult.

Casa a 3-a – Kama (dorințe) – fericire personală – frații – Ego,interese – curiozitate – curaj

Lucrurile care ne hrănesc prin simțuri și ne formează valorile (casa a doua) devin apoi sursa acțiunilor și intereselor noastre individuale, cu voință proprie, prin casa a treia.

-Oameni cu care concuram în căutarea fericirii

Casa a IV-a – prima casa Moksha (eliberarea din ciclul reincarnarii ) – Pace personală – Mamă – nucleu emoțional – inimă – liniște sufletească

Capacitatea noastră de a iubi și de a fi iubiți – acasă – fericirea

Casa a patra arată puterea noastră emoțională , nevoia și capacitatea noastră de pace si armonie interioara .

Casa a 5-a – a doua casa a Dharmei – Dorința inimii noastre – copii – Inteligența emoțională – dragostea – educație

Lucrurile pe care le iubim cel mai mult – lucrurile pe care le creăm – sursa celei mai mari inteligențe ale noastre

Puterea expansivă, creatoare a iubirii. Fiecare dintre noi este unic și se va extinde creativ în moduri diferite. Prin funcția naturii noastre unice putem avea copii, deveni educați, facem practici spirituale pentru a discerne realul de ireal. Ca a doua casă Dharmică, casa a 5-a arată dorința noastră de a evolua creativ pentru a ne îndeplini destinul.

Casa a VI-a –a doua casa Artha – muncă grea – datorii – dușmani – boală

lucrurile pe care le iubim cel mai mult si care creează cea mai mare muncă sa le obtinem

Greutatea vieții și ceea ce trebuie să facem pentru a menține lucrurile pe care ni le dorim .Gestionarea rutinelor noastre zilnice și sacrificarea fericirii noastre de moment pentru ceva mai valoros .

Casa a VII-a – Kama – comunicații, asociați – dragoste – dorințele pe care vrem să le îndeplinim cu o altă persoană – compromis – respect reciproc

Partenerii de căsătorie și asociații de afaceri saurelații în care încheiem acorduri cu ceilalți. În ele trebuie să negociem și să jucăm corect și să renunțăm la ceva din ceea ce ne dorim pentru a obține ceva mai bun.

Casa a 8-a – a doua casa Moksha – moarte – eliberare emoțională – investigarea misterelor profunde ale vieții

Transformându-ne insecuritățile în puncte forte. Parashara numește acest Bhava „cavitatea sau defectul”. Este locul în care ne confruntăm cu mortalitatea și sfârșiturile noastre, cu nesiguranța în fața celuilalt și cu nevoia și temerile noastre.

Casa a 9-a – a treia casa a Dharmei – Religie, credințe, scop – cunoaștere universală – profesorii noștri și predarea altora

Capacitatea noastră de a fi deschisi la curgerea harului Divin . Norocul, bogăția, valorile spirituale și profesorii sunt toate o parte a harului lui Dumnezeu care se revarsă în viețile noastre. Abilitatea noastră de a recunoaște o învățătură bună (sau nu) se arată din această casă.In ce credem ( Faith).

Casa a 10-a – a treia casa Artha – cele mai înalte acțiuni și responsabilități lumești – carieră – impact

Puterea reputației și influenței noastre. Acest lucru ne este conferit de la alții și ne oferă capacitatea de a avea un impact asupra lumii. Dorința noastră de a ne asuma responsabilitatea și capacitatea de a face față presiunii sunt arătate aici.

Casa a XI-a –a treia casa Kama – Societate – cea mai înaltă ambiție lumească – Dorințe universale – public

Cele mai mari ambiții ale noastre pentru lume, inclusiv dorința de a o salva, sunt arătate din această ultimă casă Kama. Ea dezvăluie ceea ce ne dorim în sensul cel mai înalt. Pe măsură ce capacitatea noastră de a influența se schimbă și crește (casa a zecea), la fel și ambițiile noastre (casa a unsprezecea). Aici sufletul devine universalizat și dorințele noastre individuale se dezvăluie a fi goale.

Casa a XII-a –a treia casa Moksha – evadare – predare și eliberare – Libertate universală

Stare de vis – minte subconștientă/inconștientă

Natura noastră subconștientă și ascunsă. Este casa pierderii, eliberării, izolării și scăderii. Aici se observă risipa de energie. Călătorii în străinătate. Izolat prin tristețe sau pace.


Namaste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *