Simbolurile abundentei Zeitei Lakhsmi

400

În hinduism anumite simboluri, obiecte , flori, plante, frunze, alimente, păsări și animale sunt atribuite fiecărei zeități.

Această asociere a obiectelor lumești cu zeități este considerată foarte semnificativă. Obiectele lumești care sunt asociate cu zeitatea devin sacre in momentul in care ne inconjuram de ele.

 Unele dintre aceste obiecte sunt incluse în ritualurile catreZeitatea respectiva  și oferite zeității în timpul închinării. O astfel de ofrandă mulțumește zeității și ajută la îndeplinirea ritualului.

Cateva simboluri ale Zeitei Lakshmi de care sa te inconjori pentru atragerea abundentei

Shri Yantra

Shri Yantra este  o forma geometrica asemanatiare cu o mandala si  cel mai puternica  dintre toate Yantra. Este manifestarea lui Tripura Sundari Shri Mahalakshmi însăși. Simbolul Mahalakshmi este întruchiparea întregii energii și puteri. Indiferent sub ce forma este folosit acest simbol ( poate fi sub  forma unui tablou, esarfa, breloc,  etc este un simbol puternic de atragere a abundentei si, daca este activat de un astrolog cu experienta, aduce reale efecte in casa/persoana care  il foloseste.

Floarea de lotus

Lakshmi  ține în două dintre brațele ei și se așează deasupra unei flori de lotus înflorite. Floarea de lotus este considerată sacră și este oferită zeiței Lakshmi. Nimic nu-i face  mai mult zeiței Lakshmi decât oferirea de flori de lotus.

Elefant

Se crede că zeița Lakshmi preferă elefanții albi pentru călărie. In multe reprezentari zeita   Zeița Lakshmi este  înfățișată cu patru elefanți care îi dă nectarul Abhishekam cu ulcioare de aur.De aceea acest simbol este important si semnificativ pentru abundenta. Un detaliu important este ca elefantul sa aiba trompa in sus.

Shri

Simbolul Shri este unul dintre simbolurile sacre din hinduism și este folosit pentru zeița Lakshmi. Shri este sinonimul zeiței Lakshmi. În timpul Lakshmi Puja, Shri este desenată pe perete sau pe podea ca o reprezentare a zeiței Lakshmi însăși.

Aur

Putem spune cu încredere că aurul era moneda timpului vedic. Fiind zeița bogăției și prosperității, zeița Lakshmi este asociată cu aurul. De obicei, Ea este portretizată cu oală de aur plină de monede de aur. Zeița Lakshmi face, de asemenea, un gest de dăruire cu una dintre mâini care aruncă continuu monede de aur.

Bufniţă

Unul dintre numele zeiței Lakshmi este Ulkavahini, cea care călărește o bufniță. Bufnița, care este disprețuită în epoca modernă, a fost o pasăre venerată în textele religioase. Ca Vahana a zeiței Lakshmi, bufnița reprezintă drepturi de autor, vedere pătrunzătoare și inteligență.

Lampă de pământ

Zeița Lakshmi locuiește în lumină și evită locurile întunecate. Lămpile de pământ care sunt folosite pentru a îndepărta întunericul încă din timpul vedic sunt simbolul zeiței Lakshmi însăși. În timpul Lakshmi Puja, ea este întâmpinată aprinzând cât mai multe lămpi de pământ.

Zvastică

Simbolul svasticii îi place zeiței Lakshmi. În ajunul Diwali, simbolul svasticii este desenat în fața porții pentru a întâmpina zeița Lakshmi. Este obișnuit să desenați Swastika la altarul Puja înainte de a începe Lakshmi Puja.

Om

Om este simbolul preferat al zeiței Lakshmi. Toate Mantrele Lakshmi începe cu sunetul lui Om. Om este sunetul vedic și este omniprezent. Întrucât Om este adevărul absolut, îi place foarte mult zeiței Lakshmi.

Zeița Lakshmi este zeița bogăției, prosperității și sănătății bune. În hinduism anumite simboluri, obiecte materialiste, flori, plante, frunze, alimente, păsări și animale sunt atribuite fiecărei zeități.

Nuca de -Ekakshi Nariyal cocos cu un singur punct

Majoritatea  nucilor de cocos  atunci când sunt decojite au trei puncte mari unde acestea au fost atașate cu ramura. Cu toate acestea, Ekakshi Nariyal are un singur punct, ceea ce o face foarte rară nucă de cocos. Se crede că o astfel de Nariyal este reprezentarea zeiței Lakshmi însăși. Astfel de nuci de cocos nu sunt sparte și consumate, ci folosite pentru  riualuri pentru Lakshmi .

Cereale -Dhanya

Dhanya (adică diverse cereale) este considerată cea mai mare bogăție pentru ființele vii. Abundența Dhanya este semn de bogăție și prosperitate. Prin urmare, oriunde traieste  zeița Lakshmi, există abundență de cereale ( mancare) .

Tu ce simboluri de abundenta folosesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close