Spune-mi ce visezi ca sa iti spun cine esti !

380

Carl Gustav Jung a fost un psihiatru elvețian, un gânditor influent și fondatorul psihologiei analitice.Jung este adesea considerat primul psiholog modern care afirmă că psihicul uman este „prin natura sa religios” și îl explorează în profunzime. Una din teoriile lui se refera la analiza viselor, o mare parte din munca sa de-o viață a fost petrecută explorând alte domenii, inclusiv filosofia orientală și Occidentală, alchimia, astrologia, sociologia, precum și literatura și artele.

Carl Jung a înțeles că toate întrebările psihologice se contopesc în cele din urmă cu întrebări religioase. Când căutarea lui Jung pentru răspunsuri l-a adus în sfârșit în India, a fost lovit de o cultură extraterestră care era foarte în dezacord cu mediul său occidental. A trăi în Europa a fost ca și a trăi în interiorul unui „perete de sticlă termoizolantă” – a călca piciorul în India era asemănător cu a te confrunta față în față cu „realități formidabile”.

Inteligența sensibilă a lui Jung, experiența sa vastă ca terapeut și receptivitatea sa față de India au condus la câteva remarci perspicace care provoacă gândirea până astăzi.
El a considerat procesul de individualizare necesar pentru ca o persoană să devină întreagă. Acesta este un proces psihologic de integrare a conștientului cu inconștientul, menținând în același timp autonomia conștientă. Individualizarea a fost conceptul central al psihologiei analitice.multe concepte psihologice de pionierat au fost inițial propuse de Jung, inclusiv arhetipul, inconștientul colectiv, Complexul și sincronicitatea.

Studiul viselor ne ofera o serie de informatii ca niste balize de orientare ın privinta
sensului pe care ıl poate capata viata ın viitor.Adeseori un ”vis mare„ de acest gen ne urmareste din copilarie si numai la maturitate reusim sa-l interpretam
Evolutia noastra psihica este un proces care debuteaza fara stirea noastra ın inconstient si se finalizeaza atunci cınd sıntem prezenăi, ”de fata„ (constienti), martori ai procesului launtric. Exista ıntotdeauna o schema, un arhetip al evoluăiei noastre spre o plenitudine cu neputinăa
de imaginat ın chip constient.Nu trebuie sa ne mire ca drumul„ nostru interior , catre Sinele Nostru poate fi zugravit, simbolic, ın visele noastre.

Cum iti poti capta visele? Din experienta personala dormitul cu ochelari de dormit ajuta in aceasta privinta. Daca te trezesti dimineata si ai avut un vis cel mai simplu mod este de a-l scrie in jurnal imediat . Cu cat iti amintesti mai multe detalii din acel vis cu atat „traducerea ” lui te poate ajuta sa „intelegi” ce iti transmite subconstientul tau. De obicei aceste mesaje au legatura fie cu ceea ce ti se intampla in viata de zi cu zi fie cu acele „viziuni” despre ceva ce se poate intampla in viitor.

Poti descarca gratuit PDF-ul cu Analiza Viselor a lui Carl Yung din linkul de mai jos:

https://followingtina.com/wp-content/uploads/2022/10/Jung_Analiza_Viselor-2-2.pdf

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close