Suferi de anxietate? iata 6 remedii ayurvedice simple de incercat

437

În esența sa fundamentală, Ayurveda este un stil de viață, o filozofie și o știință a vindecării și îngrijirii sănătății. Cunoștințele terapeutice derivă din două domenii distincte: cunoștințele tradiționale și cunoștințele științifice. Conform tradiției, Ayurveda derivă din însuși Creatorul fiind o colecție de principii de viață care a luat naștere odată cu planeta. Zeul Dhanwanthari, o încarnare a Zeului Vishnu, este pretinsa divinitate a acestei științe cerești.

Ayurveda ( Stiinta vietii ) clasifica corpul uman in functie de 3 Dosha , acestea la randul lor se regasesc ca si caracteristica Dosha in planetele din harta oricarui nativ.Despre asta gasesti mai multe in acest articol .

Ayurveda ofera remedii pentru toate afectinile ciorpului uman, fie ele fizice , mentale sau psihice.

Fiecare afectiune reprezinta de fapt un dezechilibru al Doshelor care reprezinta la randul lor NATURA fiecarui nativ.

Deseori asociata cu insomnia si sentimentul de frica , aceasta este o agravare Vata Dosha a sistemului nervos.

Iata 6 remedii ayurvedice la care poti apela daca suferi de anxietate:

  1. Ceai Calmant  cu valeriana . Se infuzeaza 1/2 lingurita  pentru 10-15 minute si se bea de 2-3 ori /zi.
  2. Baie relaxanta 10-15 minute cu amestec de pudra  de  ghimbir 1/3 de  cana si praf de copt  1/3 cana.
  3. Lapte de migdale . Se pun 10 samburi de migdale raw(neprajite) la inmuiat in apa peste noapte. Se indeparteaza coaja si se pun in blender cu 1 cana de lapte cald si 1 praf de ghimbir , nucsoara si safron.
  4. Suc de portocale -1 cana de suc de portocale cu 1 lingurita de miere si 1 praf de nucsoara.
  5. Acupunctura.Inchide pumnul stang cu degetele in interior .Localizeaza punctul unde degetul mijlociu apasa palma in mijloc .Apoi cu degetul mare de la mana dreapta apasa pe el timp de 1 minut.Asta ajuta la calmarea “pranei” cea care cauzeaza anxietatea.
  6.  Meditatie  de relaxare Stai in tacere cu focus pe partea de sus a capului .Inspira  recitand in gand SO si pe expir HUM pana iese tot aerul din plamani. Repeta de mai multe ori .

Daca te intereseaza acest subiect si vrei sa afli mai multe despre puterea vindecatoare a stiintei vietii ayurveda si cum sa o aplici in viata ta PRE COMANDA la pret promotional cartea Introducere în magia vindecatoare a științei indiene a vieții, Ayurveda . Detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close