Traim in Kali Yug -conflicte, ipocrizie si narcisism

307

Vedele ( cartile cunoasterii hinduse) descriu că există patru vârste ale Universului :

:Satya Yuga, Treta Yuga, Dvapara Yuga și Kali Yuga.

Așa cum un an este alcătuit din patru anotimpuri, aceste patru vârste se rotesc una după alta, până la sfârșitul universului.

Descrierea fiecarei perioade asa cum a fost descrisa in Purane si alte carti ale cunoasterii hinduse, traduse din sanscrita care este singurul limbaj „descoperit” si nu „dezvoltat” si consideratca fiind limbajul lui „dumnezeu”sau al Divinitatii Supreme.

1.Satya Yuga: ființele umane practicau meditatia și posedau o forță și o longevitate incredibile. Textele vedice afirmă că oamenii în timpul Satya Yuga, sau Epoca de Aur, au trăit până la 100.000 de ani. Nu a existat nicio diferență între culturi. Toată lumea se bucura de confortul lumesc și trăia în perfectă armonie cu mediul si natura . Nu a existat război, foamete sau conflict între rasa umană. A fost o perioadă de pace completă pe Pământ. Cu toate acestea, pe măsură ce trecea timpul, oamenii au devenit mai puțin înclinați către practicile spirituale și doreau să-și sporească confortul material dincolo de nevoile lor. Între bărbați a apărut un spirit de competiție și, ca urmare, a fost introdus sistemul varnasrama, sau societatea bazată pe clasă. Aceasta a inaugurat Treta Yuga, sau Epoca de Argint.

2.Treta yuga este epoca de argint, a treia dintre cele patru yuga. Treta yuga a marcat prima dată când au apărut diviziunile sociale și societatea umană a devenit ierarhică. Un yuga este o epocă cosmică conform sistemului vedic de măsurare a timpului universal.

În Treta Yuga, Epoca de Argint, ființele umane se angajează în sacrificii religioase nonviolente ca mijloc de a-i încuraja pe zei și, în cele din urmă, de a-i face pe plac Persoanei Supreme, Vishnu ( una din avatarurile lui Dumnezeu)

Ființele umane erau extrem de morale și pline de compasiune față de semenii lor. si ajungeau sa trăiasca până la 10.000 de ani. Deși a existat o oarecare diviziune între societate, a fost totuși o perioadă de pace și prosperitate.

Pentru a facilita sacrificiul colectiv, societatea umană a fost împărțită în patru clase de oameni: brahmana (intelectuali), kshatriyas (administratori), vaishyas (comercianți) și sudra (muncitori). Brahmanii au studiat Vedele și au ghidat societatea cu înțelepciune spirituală, kshatriyas au servit ca conducători, politicieni și generali de armată, vaishyas au lucrat în comerț și industrie, iar sudrele au servit celorlalte trei clase. Cu toate acestea, nu a existat un spirit de invidie sau condescendență între cele patru clase. Mai degrabă, fiecare membru al societății s-a sacrificat pentru binele întregului.

3.Dvapara Yuga, sau epoca bronzului, a văzut primele cazuri de egoism și ireligie depășind natura divină naturală a omenirii. Balanța a început să se încline în favoarea lipsei de Dumnezeu, iar oamenii au devenit fricoși și neîncrezători față de liderii și concetățenii lor. Cu toate acestea, mai existau încă mulți regi sfinți pe pământ care susțineau dreptatea și apărau virtutea. Ființele umane din Dvapara Yuga trăiesc până la 1.000 de ani.Membrii societății și-au exploatat pozițiile pentru a-și crește standardul de fericire în detrimentul celor din jur. Acest lucru se întâmpla la toate nivelurile societății, de la brahmana la sudra.

Dvapara Yuga, sau epoca bronzului, a văzut primele cazuri de egoism și ireligie depășind natura divină naturală a omenirii. Balanța a început să se încline în favoarea lipsei de Dumnezeu, iar oamenii au devenit fricoși și neîncrezători față de liderii și concetățenii lor. Cu toate acestea, mai existau încă mulți regi sfinți pe pământ care susțineau dreptatea și apărau virtutea. Ființele umane din Dvapara Yuga au trait până la 1.000 de ani.

4. Kali Yuga sau epoca întunericului, când spiritualitatea este eclipsată de egoism și materialism dogmatic.

În această Epocă de Fier a Kali, oamenii au o viață mai scurta pana la 100 de ani . Sunt conflictuali , leneși, rătăciți, nefericiți , anxiosi si cuprinsi de indoieli.

Sursa: popularvedicscienceLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close