Vrei să pari mai încrezător in tine ? 10 expresii care te fac să arăți „nesigur” și „arogant”

299

Cu totii ne dorim ca oamenii sa creadă că avem incredere in noi si suntem capabili pentru a fi acceptati.

Uneori ajungem insa sa spunem lucruri greșite care pot da impresia ca suntem aroganti , ceea ce spune de fapt contrariul.

Iată 10 fraze la care să renunți dacă vrei să pari mai sigur de tine și mai plăcut, potrivit experților în comportament și psihologilor:

 1. Nu vreau să mă laud, dar…”
  Nu vrei să te lauzi? Atunci evita sa spui asta . Oamenii care incep cu o astfel de declarație semnalează automat că sunt pe cale să se laude, ceea ce îi îndepărtează pe ascultători.

În plus, din moment ce a te lauda este unul dintre semnele distinctive ale comportamentului narcisist, nu ești de fel încrezător, ci doar plin de tine.

 1. Știam deja asta…” sau stiu folosit in exces
  Scenariul: Un coleg îți explică ceva, iar tu răspunzi imediat „Stiu asta ”

Ai putea crede că acest răspuns te face să pari informat, dar de fapt sună disprețuitor și arogant. Un simplu „mulțumesc” sau „da” este o modalitate mai bună de a răspunde .

 1. „Sunt destul de sigur că…”
  Este bine să fii sigur de lucruri, dar nu exagera, mai ales dacă de fapt nu ești sigur. Cercetările arată că narcisiștii folosesc rareori cuvinte precum „poate” sau „posibil”……

A fi suficient de încrezător încât să spui că nu știi chiar tot poate fi cea mai bună modalitate de a iniția încredere în judecata ta. De asemenea, îi face pe ceilalți să se simtă împuterniciți să continue ceea ce povesteau .

 1. Fără supărare, dar….”
  Acest lucru stabilește imediat o conversație contradictorie: indicați în mod deschis că sunteți pe cale să spuneți ceva care ar putea – și probabil va – supara pe cineva.

Sa crezi că ai autoritatea de a-i critica pe alții nu face decat sa agraveze lucrurile, si face parte dintr-un comportament pasiv-agresiv .

 1. Folosirea excesivă a „eu” (sau „eu)
  Când oamenii aud o mulțime de „eu” există o mare șansă să te considere egocentrist sau narcisist.

Cercetările arată că oamenii se simt mai pozitivi cu privire la alți oameni care folosesc cuvinte incluzive precum „noi” și „echipa noastră”. Când scrieți e-mailuri sau mesaje text, verificați pentru a vedea câte propoziții încep cu un „eu”. Sunt șanse să fie mai multe decât crezi.

 1. „Oh, dar a fost o gluma !”
  Acesta este un mod pasiv-agresiv de a indica faptul că tu crezi că știi mai bine. Atunci când raspunzi la un comentariu sau o critică cu un „doar glumesc” în încercarea de a scăpa de asta, nu păcălesti pe nimeni. Doar insultați cealaltă persoană.

Este mai bine să nu spui nimic decat sa razi de cineva.

 1. Probabil că nu știi asta, dar…”
  Această frază garantat va irita ascultătorul. Din nou, respingeți cunoștințele sau capacitățile celeilalte persoane.

Dacă doriți să împărtășiți informații, împărtășiți-le simplu.

 1. Sunt surprins că ai probleme cu asta. Este asa usor!”
  Poate că ești cu adevărat surprins că cineva nu poate face sau înțelege ceva și poate chiar crezi că este atât de ușor. Dar rostind asta cu voce tare te face să pari cineva care stie tot si suna arogant.
 1. Doar că nu înțelegi.”
  Unii oameni folosesc această expresie atunci când au conturat o idee sau un plan, dar colegul lor spune că nu va funcționa sau că nu este grozav.

Studiile arată că narcisiștii recunosc rareori că ideile lor ar putea să nu fie cele mai bune , iar acest tip de afirmație i-ar putea face pe oameni să creada ca esti narcisist.

 1. Dacă aș fi în locul tău, aș….”
  Aceasta este o altă frază „Știu cel mai bine”, care te poate face să pari arogant în loc să fii de ajutor. Dacă doriți să oferiți un sfat, reformulați-l pentru a incuraja decât de a critica punând întrebări de genul „te-i gandit sa incerci sa….…?” sau „Ce zici de…?

Exista si alte fraze care ar fi bine sa le eviti cand vine vorba de comunicare empatica :

Intreruperea constanta a interlocutorului, vorbitul prea mult ( dominarea conversatiei ), sa iei lucrurile personal ( de parca ar fi vorba despre tine ).

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close