Yoni si Lingam- uniunea dintre Macrocosmos si Microcosmos

266

Filozofia hindusa descrie uniunea dintre feminin si masculin utilizand simbolurile Yoni si Lingam .

Yoni uneori numită pindika, este o reprezentare abstractă sau aniconică a zeiței hinduse Shakti , reprezentarea enrgiei feminine.

Este de obicei prezentată cu linga – omologul său masculi si simbolizează fuziunea dintre microcosmos și macrocosmos,uniunea dintre feminin și masculin care recreează întreaga existență.

Yoni este conceptualizat ca poarta de acces a naturii pentru toate nașterile, în special în practicile ezoterice Kaula și Tantra, precum și tradițiile Shaktism și Shaivism ale hinduismului.

Yoni este un cuvânt sanscrit care a fost interpretat ca însemnând literal „pântece”, „sursa” și organele feminine . De asemenea, semnifica si organele sexuale feminine, cum ar fi „vaginul”, „vulva”, și „uter”, sau sau sursa” oricărui lucru.Brahma Sutras se referă metaforic la conceptul metafizic Brahman ca „yoni al universului”.

Odată cu creșterea suveranității masculine și dezechilibrul prezenței feminine , practica defăimării vaginului și defăimării fizice a părților corpului unei femei a devenit la ordinea zilei. Acest lucru a dus la nevoia bărbaților de a reduce importanta femeilor, considerându-le doar mașini pentru a face copii, create doar pentru a satisface pofta bărbaților . Bărbații au violat femei, mamele lor, fiicele și surorile lor ca o modalitate de a-și revendica puterea și de a o contraveni la tăcere – alungandu-o ca paria clanului ei și vrăjitoare in cazul in care si-a revendicat si constientizat puterea feminitatii sale.

În timpul expansiunii modernității, percepția noastră asupra vaginului s-a transformat atât de drastic încât am pierdut acum simbolismul din culturile antice orientale cand simbolurile feminine ale yoni erau tinute pe altarele sacre din fiecare casă, unde bărbații, femeile și copiii se închinau înaintea vaginului, yoni – poarta nașterii noastre și originea a tot ceea ce există pe aceasta. planetă și nu numai.

Ritualurile feminitatii au facut parte multe tradiții de-a lungul istoriei planetei noastre .

Fiecare vârtej de pe această planetă este o reprezentare a yoni: de la ochiul uraganului până la deschiderile peșterilor antice, indicând nevoia naturii de portalul sacru care transcende dimensiunile și epocile de existență – întregul Univers depinde de el; este ceea ce ne ajută în ascensiunea noastră spirituală și ne ghidează spre a ajunge la cea mai înaltă chemare a noastră viață după viață…

Om Shakti !
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close