Holi- victoria Binelui asupra raului sau trecera de la iarna ( ignoranta ) la lumina ( adevar)

42

Holi semnifică triumful binelui asupra răului .Spiritual insa, aceasta sarbatoare poate fi interpretata ca trecerea de la intuneric ( ignoranta) la lumina( adevăr-cunoastere ).

Povestea vedica are ca protagonisti pe Hiranyakashipu si Holika, care este întruchiparea răului. Holi o sărbătorește insa și pe Lakshmi Devi, zeița iubirii, bogăției, adevărului și frumuseții.

Holi mai înseamnă si sacrificiu sau focul care arde tot ceea ce nu mai serveste mintii , impuritatile ca : egoismul, vanitatea și lacomia , inlocuindu-le cu devotament si cunoastere ( sau dezvoltare personala ) .

Empatia , generozitatea, abnegația, autenticitatea și puritatea se pot eleva prin practici spirituale. Fioe ca vorbim de yoga, de scris in jurnal sau pur si simplu rugaciune . Acesta este de fapt adevăratul spirit al acestei sarbatori hinduse Holi.

Sa te ridici din mocirla ignorantei, a credintelor limitative și sa te scufunzi in lumina divinului din tine, păstrand mereu aprinsă lumina iubirii de Dumnezeu care strălucește în inima voastră.

Iluminarea interioară este adevăratul Holi. Sezonul de primăvară este manifestarea Divinului, a Dumnezeului din mine, din tine , din acest Univers.

Holi este sarbatoarea luminii din noi.

Happy Holi!

Tina Lakshmi Devi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close