Cate certificari/calificari/experiente/terapii /efort si bani am investit in ultimii 4 ani ca sa devin couch/consilier/ghid

383

Zilele trecute am avut in cabinet o femeie , aflata intr-un perioada mai putin placuta din viata in urma decesului mamei.Aproximativ 45 de ani, fara familie proprie( partener, copil, alte rude) , fara job, fara viata sociala si multe bucurii in viata ei.

Un copil mare de 45 de ani , cu o frumusete ascunsa sub hainele cernite, imbatrinita prea devreme fata de varsta din buletin.

Dincolo de frumusetea fizica evidenta, ascunsa sub hainele lalai si cernite si cauzate nu doar de pierderea mamei( schimbarile din viata ei si depresia in care mi-am dat seama ca se scalda nu doar din suferinta pierderii mamei ,de inteles de altfel, am vazut o femeie resemnata , cu ochii fara sclipire, fara nici un scop in viata , fara acel ceva sa ii redea bucuria de a trai ( chiar cu acea pierdere care face parte din viata, ne nastem, murim, etc ) .Financiar avea tot ce avea nevoie, fiind chiar posesoare a doua proprietati in Brasov.Lipsa unei perspective spirituale asupra vietii ( cand te comporti si traiesti viata ca si cum ai fi nemuritor ) , fara o intelegere asupra propriei identitati, istorii de viata , fara un minim de intelegere asupra sinelui : cine sunt EU?

I-am oferit 3 sesiuni de consiliere gratuit, cu intentia de a o ghida sa isi gaseasca un punct de sprijin ,sa treaca prin aceasta experienta mai usor . M-am bucurat sa o aud la finalul celor 3 sesiuni ca s-a inscris la un curs din aria ei de interes si intentioneaza sa aplice la joburi in urmatoarele saptamani. Atat am putut si eu si ea.

I-am urat succes si i-am spus ca daca simte/hotaraste sa continuam stie unde ma gaseste.

Apoi a venit intrebarea : cat costa o sesiune de consiliere devoltare personala ? I-am spus pretul si , cu ochii mari, a spus vai!, e mult! .Preturile le am afisate si aici .

Si am facut un check in cu mine, in conditiile in care de peste 4 ani investesc intre 600 si 1200 de ron/LUNA in terapie personala, cursuri dezvoltare personala, calatorii cu scop ( India m-a adus aproape de multe instrumente de NLP prin astrologie si studiul Vedelor) pe care le-am aplicat in viata mea si in munca de consiliere.

Si nu e scump, in conditiile in care clienta, desi aflata intr-un impas , imi spuse ca are 2 case/apartamente iar eu am DECIS de acum 5 ani sa imi vand apartamentul si sa investesc in mine si dezvoltarea mea. Si nu, nu e scump comparativ cu miile de ore de studiu, introspectie , de plonjat in propria hazna sufelteasca ca sa pot sa miros haznaua altora si sa imi dau seama de unde vin si sa ii ajut . Si nu, nu e mult in condtiile in care in acest timp am avut perioade lungi ( 3-6 luni) in care am consumat din economii ca sa imi permit luxul de a studia, aprofunda si crea programe si metode prin care sa imi ajut clientii.Pentru ca sunt si eu OM cu nevoi de baza de acoperit: facturi, internet, mancare . De dorinte nu vorbesc dar si ele sunt umane si sunt recunoscatoare ca munca in IT mi-a dat aceasta posibilitate sa imi pun reursele in slujba unui scop mai inalt decat propriile dorinte si EGO ( Dharma/misiunea personala ) .

Si sigur nu ma opresc aici ,pentru ca fiecare din aceste instrtmente m=au ajutat sa ma inteleg pe mine , sa ma iubesc si privesc cu compasiune, empaiie fiecare suflet care vine in consiiere/coaching.Ori sa fii OM e mare lucru insa nu de ajuns in Kaly Yug , epoca materialismului, am si eu facturi de plata, nevoi , de dorinte nu mentjonez ca slava Domnului am reusit sa imi dau seama ca vin din EGO.

Cateva din certificari:

Inspector Resurse Umane – Romania

Consilier dezvoltare personala-Romania

Astrologie vedica-India

Ayurveda practictioner- India 

Constelatii familiale Code Generation -Germania

 Recruitare Digitala Geek Academy- Slovenia

Si nu, nu e mult in conditiile in care privim inca terapia/consilierea,couchingul si igiena mentala ca un „nice to have” de pe un CV. Si nu, nu e putin chiar daca nu am o diploma de psiholog/prihoterapeut si uneori simt privirile de superioritate ale colegilor terapeuti cu patalama care inca mai cred ca o diploma te indeptateste sa vindeci suflete mai bine ca orice coach/consilier care decide sa urmeze alta cel dar cu aceeasi destinatie.Pentri ca e nevoie de oameni sa vindece suflete si e loc sub soare pentru oricine are chemare ( care e mai importanta decat alegerile materialiste ) .

Terapia, dezvoltarea personala, indiferent de metode,terapii,curente, formule si formari are un singur scop, aceea de a ne face sa fim bine cu noi si cu cei din jur, Iar asta este o forma de mare respect nu doar pentru Sine cat si pentru Universul acesta in care traim/convietuim/respiram cu totii si care uneori e sufocat de frustrare, rautate, invidie, lacomie, gelozii si EGO.

Fiti bine cu voi!

Cu iubire infinita!

Cristina Beica Vyas,

Coach, consilier, autor, investitor , OM si orice aleg sa FIU

P.S. tu cat crezi ca ar trebui sa coste o sesiune de consiliere ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close